10. “What have Willful Protestants lost? The ‘way’. The ‘truth’. The ‘life’.”

. Jesus wants everyone to find “His Way, His Truth, and His Life.”

Question 1: “Are Willful Protestants the most confused people in History?”

Answer: They are amazing! All of them proudly proclaim: “I believe in Jesus! I am saved!”

~

Question 2: “What is wrong with that?”

Answer: “In John 14:6, Jesus Christ told us Who He Is! “‘I am the way and the truth and the life,’ says the Lord; ‘no one comes to the Father except through Me.'”

~

Question 3: “Don’t Willful Protestants believe that?”

Answer: “They ‘believe’! But, they all willfully disobey the only ‘way’ He left to find ‘truth’ and ‘life’.

~

Question 4: “What ‘way’ is that?”

Answer: Jesus told us the only ‘way’ into Heaven! ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’ Willful Protestants choose to reject those ‘keys’! They have lost the ‘way’ because they denied that ‘truth’!”

~

Question 5. “But, Willful Protestants try to do good!”

Answer: “That is true! But, they have lost their ‘way’ because they willfully avoid many ‘truths’ from Jesus.”

~

Question 6: “No one is perfectly obedient to Jesus!”

Answer: “Our duty is clear. We must do our best to follow His ‘way’ to find His ‘truth’.

~

Question 7: “What else does Jesus want us to have that Willful Protestants reject?”

Answer: “Jesus wants us to have ‘life’!

~

Question 8: “How do we get ‘life’ from His ‘way’ and His ‘truth’?”

Answer: “If we follow His ‘way’ and His ‘truth’, we will obey the only Teaching that He repeated 14 times!”

~

Question 9: “What ‘Teaching’ is that?”

Answer: “If you do not eat My Body and drink My Blood you do not have life in you.’

~

Question 10: “If we do not follow His ‘way’ to His ‘truth’ we cannot have His ‘life’?”

Answer: “You are blessed! You think clearly enough to be Catholic and get your soul to Heaven ‘through’ Him!”

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

A free book of simple reasons! http://catholicfundamentalism.com/wp-content/uploads/2018/08/AllTheWorldIsAStage-Final.pdf

Author's Notes:

Related:

God’s Creation Timeline and the Church He Spoke…

A century ago, Fr. LeMaitre showed that God’s Creation began over 13 trillion light-years ago—affirming Genesis and leading...

The better we are, the more we obey Jesus.

May all be blessed to love Jesus enough to realize WHERE He left “the keys to The Kingdom...

Despite some disbelief, Moses and Peter died in…

Catholics see why every Bishop has a "staff": Every Catholic Bishop is our "Moses" bringing water to "The...

The most important Passage in The Bible?

Today’s Catholic Bible Reading shows how Jesus saves many from sinking into sin. ~ Question 1: “What makes...

Why did God give “Food Tests” to every…

Catholics are the only people on earth blessed to pass "God's Final Food Test" by receiving His Body...
Cross on mountain tops with sunset

Why are Catholic souls blessed?

What lets Catholics be among God’s obedient “friends” at His Judgment of our soul? ~ Question 1: “Why...