Jesus lets those who are crippled “Be Catholic!” and cured. #83.

Jesus lets those who are crippled “Be Catholic!” and cured. #83.

Jesus lets those who are crippled “Be Catholic!” and cured. #83.

~

Question 1: “What lets Catholics be closer to God?”

Answer: “Catholics ‘consider our calling’ and see we are blessed to be described in 1 Cor 1:26-31.
We were not ‘wise, powerful’, or of ‘noble birth’. But, we are blessed to love and respect Jesus enough to obey His Church-Creating Proclamation: ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to the Kingdom of Heaven.’

~

Question 2: “What is every Catholic’s job on earth?”

Answer: “‘God chose the foolish of the world to shame the wise, the weak of the world to shame the strong, and the lowly and despised of the world who count for nothing to reduce to nothing those who are something so that no human being might boast before God.’

~

Question 3: “What let us be blessed to be chosen to be Catholic?”

Answer: “God blesses us! ‘It is due to God that you are in Christ Jesus, Who became for us Wisdom from God, as well as righteousness, sanctification, and redemption, so that, as it is written, whoever boasts should boast in The Lord.’

~

Question 4: “Did The Psalms predict that Catholics would be especially ‘blessed’?”

Answer: “Today’s Psalm 33:12-13, 18-19, and 20-21 makes that clear! ‘Blessed the people The Lord has chosen to be His own.’ ‘Blessed the nation whose God is The Lord, the people He has chosen for His own interitance!’

Catholics know that we ‘inherit’ ‘the keys to The Kingdom of Heaven’ Jesus died to give His First Catholic Pope and his Successors!”

~

Question 5: “Why do Profiteers of Protestantism work so hard to keep people from having those ‘keys’?”

Answer: “Profiteers of Protestantism are high-level Victims of Protestantism. Their fate may be that of the last person described in Today’s Catholic Reading from Mt. 15:14-30. That person chose to ‘bury’ his gift from God because he was afraid of being punished for failing to use it productively.”

~

Question 6: “How did Jesus Christ describe them?”

Answer: “‘You lazy, wicked servant! So you knew I harvest where I did not plant and gather where I did not scatter? Should you not then have put My money in the bank so that I could have got it back with interest on My return?’

~

Question 7: “What does Jesus promise He will do to those who ‘bury’ the gifts He has given us?”

Answer: “Jesus will order His angels to ‘take back His gift, give it to someone who successfully obeyed Him, And throw this useless servant into the darkness outside, where there will be wailing and grinding of teeth.’

~

Does Jesus give any clearer reason to “Be Catholic!” and be ‘cured’?

~

Author's Notes:

Related:

A question many Denominations hate to ask:

Questions keep us from being happy. Catholic answers give us joy. ~ Question 1: “Were there ‘Catholics’ in...

Nine Spoken and Unspoken Truths from Jesus.

Today’s Reading from Mt. 5:1-12 has Two Kinds of Truth that only Catholics clearly see: ~ 1: The...

Catholics realize this is One Amazing Sentence in…

St. Paul gives believers eight new definitions of God in One Amazing Sentence that encompasses all of time...

Paul’s Mission in Corinth: A Catholic Foundation

Paul's mission in Corinth marked a pivotal moment in the spread of Catholicism, bringing together Jews and Gentiles...

Catholic “Jesus Receivers” understand…

Question 1: “How do our ‘Jesus Receivers’ let us see there are ‘Two Kingdoms‘?” Answer: “Today’s Catholic Reading...

Does The Trinity make a Final Appearance in human…

Does "Lot's wife" symbolize the fate of all who "looked back" from The Church-Creating Word of Jesus to...