Willful Protestants reject the great relief Jesus Christ left us in The Catholic Sacrament of Absolution.

Question 1: “Why do Willful Protestants reject Confession and Absolution?”

Answer: “Every Profiteer of Protestantism resents this fact! Jesus Christ does not give them This Power: ‘Those whose sins you forgive on earth are forgiven in Heaven.’

~

Question 2: “Why can’t Protestant ministers give Absolution?”

Answer: “No Protestant minister is Ordained in living link with The First Catholic Bishops. Jesus gave them, and those ordained in living link with them, The Power to absolve His obedient ‘friends’ of their sins.”

~

Question 3: “Is every Catholic priest ‘a living link in a living chain’ that connects to That Word of Jesus Christ?”

Answer: “Yes.”

~

Question 4. “How do we know that?”

Answer: Jesus was speaking to every person who would ever live when He said: ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 5: “Are Confession and Absolution among those ‘keys to The Kingdom of Heaven’?”

Answer: “Yes!”

~

Question 6. “Why would Jesus want to give Catholic priests The Power to Absolve Sins?”

Answer: “Jesus wanted One Group of people to be able to have their sins to be actually forgiven by His chosen priests. That gives us hope that others cannot have.”

~

Question 7: “Who is in That Group?”

Answer: “They are among ‘You are My friends if you obey My commands.’

~

Question 8: “Do those who refuse to do what is necessary to receive Absolution from a Catholic priest get into Heaven?”

Answer: “The Catholic Church is clear: ‘People of good will may be saved if they are not Catholic through no fault of their own.’

~

Question 9: “If a person knowingly refuses to do what is necessary to receive Absolution from a Catholic priest, is it his or her fault?”

Answer: “The key word is ‘knowingly’. Many are ‘Protestants by accident’. They may be ‘people of good will’ if they actually do not ‘know’ any better.”

~

Question 10: “Is it a great risk for anyone to think they ‘know enough’ to willfully disobey Any Actual Word of Jesus Christ?”

Answer: “It is the most vain and foolish risk that anyone may choose to take on earth.”

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

A free book of simple reasons. http://catholicfundamentalism.com/wp-content/uploads/2018/08/AllTheWorldIsAStage-Final.pdf

Author's Notes:

Related:

Catholics pray: “May our ‘Jesus…

May our “Jesus Receiver” help our soul overpower our “stomachs”! ~ Question 1: “Why do Catholics ask God...

Jesus saves Saint Peter from drowning

Only “fools” do not let their…

Only “fools” do not let their “Jesus Receivers” take in This Word of Jesus. ~ Question 1: “What...

May every Victim of Protestantism be blesssed by…

God loves us so much He sent His Son to make it easier than ever to get our...

Does The Trinity make a Final Appearance in human…

Does "Lot's wife" symbolize the fate of all who "looked back" from The Church-Creating Word of Jesus to...

Only Catholics see ourselves within the vastness of…

It is obvious: Catholics are blessed to be ahead of other people. ~ Question 1: “When did God’s...

Victims of Protestantism do not see God’s…

Protestantism keeps many from seeing The Power of God. ~ 1: “What Great Gift of God do Victims...