Catholics see our tiny souls living in the huge City of God.

. Our soul is the size of a grain of salt. The City of God is 1,500 miles (2412 km) long, wide, and high!

Question 1: “Our soul is small enough to fit inside or around the tiny ‘grain of salt’ cells we were at our conception. Does our soul ‘get bigger’ in Heaven?”

Answer: “That’s an interesting question! Rev 6:7 tells us that the souls of people who were ‘witnesses for life’ are ‘underneath God’s altar in Heaven’.”

~

Question 2: “Whose souls are there?”

Answer: “The phrase ‘witnesses for life’ include all those who were killed for being ‘witnesses to life’.”

~

Question 3: “Are all people who are killed, born and unborn, ‘witnesses for life’?

Answer: “Yes.”

~

Question 4: “What do all those souls do?”

Answer: “They cry out endlessly for ‘Vengeance!’

~

Question 7: “How did God answer their plea?”

Answer: “Rev, 5:11 tells us: ‘they were each given a white robe and told to wait until the roll was complete’.”

Question 8: “A question! Are the ‘white-robed souls’ in Heaven the same size as when their soul was conceived?”

Answer: “The Bible does not tell us that God had them grow larger.”

~

Question 9: “St. John saw ‘The City of God’. Rev. 21:16 gives its dimensions! It is a perfect cube whose base is the size of Australia! Are those tiny souls, maybe no bigger than a grain of salt, wearing ‘white robes’ in the huge ‘City of God’ forever?”

Answer: “Yes.”

~

Question 10: “Why didn’t I connected my tiny soul with the Hugeness of Heaven?”

Answer: “We are not encouraged to take Every Word in The Bible seriously. So, we usually don’t.

~

Question 11: “Souls in Heaven who wear ‘white robes’ are mentioned six times. What are the ‘white robes’ made from?”

Answer: “One ‘white robe’ in Rev 19: 9 is made of ‘the good deeds of the Saints’“.

~

Question 12: “A billion grains of salt will fill up a bathtub! Can there be enough ‘good deeds’ to dress a hundred bathtubs full of living grains of salt in ‘white robes made of good deeds’ for a hundred billion souls?”

Answer: “Why do you think Catholics say so many Rosaries?”

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

Free books of reasons are on the “Free Books” section of that page.

Author's Notes:

Related:

Our soul is judged by how well we use our God-given…

The Catholic Church IS "the right arm of God" on earth....

May all “believers” get to Heaven.

Catholics see the “Hidden Word” in Mt. 7:7-12. ~ Question 1: “What is the ‘Hidden Word’ in Today’s...

May we hear and obey the call of Jesus quickly.

Today's Simple Rhyme: "Is it a sin / to follow men / who think they know more than...

The Simplicity of Catholic Teaching: Acts 15 and…

The early Church, guided by the Holy Spirit, simplified the path to salvation by reducing 613 Mosaic laws...

St. Paul tells us how to be meaningfully successful:

The best "ministers of Christ" respectfully obey The Church-Creating Word of Jesus Christ to His First Catholic Pope:...

What lets Catholics be among the “few”…

Catholics respect God enough to follow: "'I am the way, the truth, and the life.' says The Lord....