3. “Are Catholic priests the most important people on earth?”

Catholics know: Jesus Christ gave Catholic priests “the keys to The Kingdom of Heaven”.

Question 1: “How can Catholic priests be the most important people on earth?”

Answer: “Each Catholic priest is a living link connecting us to God, the past, the present, and our future.”

~

Question 2: “How do Catholic priests connect us with God?”

Answer: “Catholic priests are Living Links with The Holy Word with Which He Spoke The Catholic Church Into Being.”

~

Question 3: “What Word is that?”

Answer: “And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.”

~

Question 4: “How do Catholic priests connect That Word of God to the past?”

Answer: “Jesus Personally Ordained His Disciples as The First Catholic Bishops. They Ordained the ‘second generation’ of Ordained Bishops. They Ordained their Successors. Every Catholic priest and Bishop is a ‘living link’ in a chain that reaches back for 2,000 years.”

~

Question 5: “Judas was at The Last Supper. Was he a Catholic Bishop, too?”

Answer: “No. He left early.”

~

Question 6: “Today, there are over 200,000 Catholic Parishes in the world. Are all of them led by Catholic priests who can trace their Ordination back to The Last Supper?”

Answer: “Yes. The Last Supper was the First Catholic Mass! Every Catholic in the world has ‘the keys to The Kingdom of Heaven’ because Catholic priests make those ‘keys’ available.”

~

Question 7: “What are those ‘keys to The Kingdom of Heaven’?”

Answer: “They include Baptism, Absolution, Communion, Confirmation, Marriage, Holy Orders, and The Last Rites.

~

Question 8: “Do other denominations have some of those ‘keys’?

Answer: “Many have Baptism and Marriage. Only Catholics have all the other Sacraments in their entirety.”

~

Question 9: “I can see the Catholic connection with God, the past, and the present. How does being Catholic connect us with the future?”

Answer: “Catholics want our future to be forever in Heaven. Jesus told us who gets there! ‘You are My friends if you obey My commands.’

~

Question 10: “What is my future if I obey some of His ‘commands’?

Answer: Every Catholic priest knows that Jesus did not say: ‘You are My friends if you obey some of My commands’. That’s why Catholic priests are the most important people on earth.”

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic: catholicfundamentlism.com

Author's Notes:

Related:

Anti-Catholics hate and Catholics love Bible…

Our Daily Catholic Bible Readings help everyone to “Trust in Jesus”! ~ Question 1: “Why do Catholics love...

“Modern Miriams” show us why it is a…

At last! "Modern Miriams" helps us understand all the women who say: "I do not need The Seven...

Say “Yes!” to the Catholic Church

St. Paul reminds us that Catholicism does not waver between “yes” and “no,” but is the full affirmation...

St. Paul helps Catholics “Win the Human…

Before Jesus, things were simple! People believed whatever they wanted....

Why Secret Ballots Matter in Every Election

G.K. Chesterton, Dante, and Scripture reveal the urgent need for truth, transparency, and secret ballots in politics corrupted...

Everyone blessed to know this will be Catholic!

Many people avoid the joy of being closer to God. Catholics may help them by sharing a new...