Jesus loved life. That is why He “rose from the dead”.

. Will we follow He Who loved life or our “hearts”?

Question 1. “Why do Catholics think that Jesus loved life?”

Answer: “Jesus had two choices. He was killed. He could have remained ‘dead’. Instead, He chose to ‘rise from the dead’. Catholics know that Jesus loved life more than death.”

~

Question 2: “If we want to follow Jesus, do we have to ‘love life’?”

Answer: “Yes. We must love our neighbors, born and unborn. That is why The Catholic Church obeys This Teaching: ‘Life must be protected from conception until natural death.’

~

Question 3: “If a denomination avoids That Catholic Teaching, can they ‘love life’?”

Answer: “Every ‘Christian Denomination’ should teach that a person the size of a grain of salt, as each of us was at conception, is worthy of being ‘protected’.”

~

Question 4: “The Disciples were The First Catholic priests and Bishops. Did they believe that all life must be ‘protected’?”

Answer: “Catholics read James 5: 5-6. ‘On earth, you had a life of comfort and luxury; in the time of slaughter you went on eating to your heart’s content. It was you who condemned the innocent and killed them; they offered you no resistance.’

~

Question 5: “Is this a ‘time of slaughter’?”

Answer: “Billions of unborn babies are losing their lives to chemicals, implants, and abortion. This is a ‘time of slaughter’ of those who ‘offered you no resistance’.”

~

Question 6: “I am against abortion. Should I also be against any artificial birth control that leads to the death of my most helpless neighbors?”

Answer: “It is not wise to go to His Judgment and be among: ‘It was you who condemned the innocent and killed them; they offered you no resistance.’

~

Question 7: “Why do so many of us ‘condemn the innocent and kill them’?”

Answer: “The world tells us we should use our lives to: ‘go on eating to your heart’s content’.”

~

Question 8: “What will happen to my soul at my Judgment?”

Answer: “He Who ‘rose from the dead’ will decide. He knows that many people have been so confused by worldly teachings that they do not understand how precious life is. Luke 15:10 tells us: ‘there will be rejoicing among the angels of God over one sinner who repents.’

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Today’s Reading: the Right Answers to Two…

The Body and Blood of Jesus provided, by His Catholic priests through the Miracle of Transubstantiation, lets Catholics...

“Modern Miriams” show us why it is a…

At last! "Modern Miriams" helps us understand all the women who say: "I do not need The Seven...

Catholics realize why the people of Nineveh…

Today's Simple Rhyme: "May all choose to obey / and not stray away / from Any Word of...

Catholic Truth is so clear in Today’s short…

May all be blessed to heed The Words from and about He Who Fulfilled the Prophecies: ~ Question...

Every life is seen in Today’s Reading.…

Jesus came for helpless sheep. Our duty is clear. ~ Question 1: “Is Today’s Reading from Hebrews 13:15-17...

How the devil tried to divide Catholics through…

The early Church’s circumcision debate threatened unity, resolved at the Council of Jerusalem, affirmed salvation by faith, not...