Upper-level Protestants believe in The Holy Trinity.

. Lower-level Protestants were given political power by Constantine.

Question 1: “There are more than 48,000 Protestant denominations. Which ones are ‘lower-level’?

Answer: “Those who do not believe in The Holy Trinity are ‘less Christian’.”

~

Question 2: “I’m glad my denomination believes in The Holy Trinity! Why do people not believe in The Holy Trinity?”

Answer: “1. They want to believe in God. 2. They want to go to Heaven. 3. They do not want to obey every Teaching of Jesus. To justify disobeying Jesus, lower-level Protestants believe that The Son is not equal to The Father and The Holy Spirit.”

~

Question 3: “How long have some people believed that The Son is not equal to The Father and The Holy Spirit?”

Answer: “For 2,000 years!”

~

Question 4: “Does one name describe all who teach that The Son is less than The Father and Holy Spirit.”

Answer: “‘Arians’ believe The Son is less than The Father.”

~

Question 5: “Why?”

Answer: “They know that Jesus Spoke This Word to only one person on earth: ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

They justified disobeying That Word by saying ‘He Who Fulfilled The Prophecies is not God and did not have The Power to ordain Successors to Peter.'”

~

Question 6: “Why did Arians want to weaken The Catholic Church?”

Answer: “The Catholic Church was spreading from India to England! Those who worshiped power and money wanted to control it!”

~

Question 7: “Why did The Emperor Constantine became an Arian?”

Answer: “Arians knew they had to undermine The Authority of Jesus to justify disobeying Catholic Teachings. They got the most powerful man on earth to agree that ‘The Son is not equal to The Father.’

~

Question 8: “How do we know that?”

Answer: “Constantine chose to be Baptized by an Arian before he died.”

~

Question 10: “What was the result?”

Answer: “Lower-level Protestants still think there is a good reason to keep themselves from being among: ‘You are My friends if you obey My commands.’

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Was St. Paul the first Catholic Cardinal-Bishop…

When St. Paul called the Catholic priests, then known as “Presbyters”, from Miletus to Ephesus, they either spent...

Why is St. Monica so important?

We may ask St. Monica to help us better love The Church eternally echoing from This Word of...

New Ideas: “God’s DNA Upgrades”…

Many worship self-serving ideas embraced by wordly people. Catholics are never afraid to love God, even when we...

The most important Passage in The Bible?

Today’s Catholic Bible Reading shows how Jesus saves many from sinking into sin. ~ Question 1: “What makes...

The First Thing to do after God helps us?

What does Jesus tell us to do when we see He has helped us? ~ Question 1: “What...

“Modern Miriams” show us why it is a…

At last! "Modern Miriams" helps us understand all the women who say: "I do not need The Seven...