Catholics know what is behind every “yoke” of sin.

Catholics know that a driver with a whip is behind all who choose to bear ‘the yoke of our captivity’.”

Question 1: “Why are Catholics ‘Catholic’?”

Answer: “Catholics want to be free!”

~

Question 2: “From what do Catholics want to be ‘free’?”

Answer: “We do not want to be ‘captive’ to our sins or to the sins of others.”

~

Question 3: “How can anyone on earth be ‘free’ from being ‘captive’ to sins?”

Answer: “Isaiah 35:4 tells us, ‘Behold The King will come, The Lord of the earth, and He Himself will lift the yoke of our captivity.’

~

Question 4: “It is hard to argue with a Prophet from God! What will The Prophesied ‘King’ do to ‘lift the yoke of our captivity’?”

Answer: “He will give us ‘the keys to The Kingdom of Heaven.’!”

~

Question 5: “As long as we keep those ‘keys’, will we be freed from ‘the yoke of our captivity’ to earthly sin?”

Answer: “Yes! Catholics may receive all Seven Catholic Sacraments! And, Catholics have enough respect for God’s Saints to ask them to intercede on our behalf with Him! As long as we keep ‘the keys to The Kingdom of Heaven’, we are ‘freed from the yoke of our captivity’ to all the sins on earth.”

~

Question 6: “What happens to those who reject those ‘keys’?”

Answer: “They must spend their lives laboring under ‘the yoke’ of ‘captivity’.”

~

Question 7: “Are those who labor under the ‘yoke’ slaves of earthly sin?”

Answer: “Yes.”

~

Question 8: “What walks behind every person who wears a ‘yoke’?”

Answer: “A driver with a whip!”

~

Question 9: “Does that ‘driver’ and his ‘whip’ represent the demons who keep us ‘yoked’ to our sin?”

Answer: “Yes.”

~

Question 9: “Is there a better reason to be Catholic?”

Answer: “Not if we want to be free from ‘the yoke of our captivity’!

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Ceiling painting of Christ and his apostles

Catholics know: The Holy Spirit turned St.…

Catholics see how St. Stephen’s stoning let The Holy Sprit lead Saul to become St. Paul. ~ Question...

May all “Jesus Receivers” lead us to…

Protestant Ministers help many souls find God’s Word. ~ Question 1: “Why should Catholics ‘Thank God!’ for Protestant...

Today’s Bible Reading is clear: “Be…

The Simple Fact: only Catholics are blessed to obey The Bible’s Word of God in Acts 4:12. ~...

Two kinds of Believers. #1.

February is a short month. Protestantism will be considered. ~ Question 1: “What does The Bible say that...

Like every number, every soul is either + or -.…

May all of our dear neighbors be blessed to love God, His Prophets, His Prophesied Messiah, and His...

St. Paul’s Mission in Corinth: Perseverance…

In Corinth, St. Paul faced opposition yet remained steadfast, teaching the Word of God and exemplifying the courage...