How does St. John end the year? He tells us: “Be Catholic!”

This is the last day of the year! What does St. John tell us to do?

Question 1: “Today is the last day of the year! How does St. John end the year?”

Answer: “St. John tells us: “Be Catholic”!

~

Question 2: “Where does St. John tell us that?”

Answer: “1 Jn 2:18-21 begins with his warning! ‘Children, it is the last hour; . . .’

~

Question 3: “Does St. John say what will happen in ‘the last hour’?

Answer: “Yes! ‘ . . and just as you heard that the antichrist was coming, so now many antichrists have appeared.’

~

Question 4: “Who are those ‘anti-Christs’ who ‘have appeared’?”

Answer: “Those who are willfully against This Teaching from Christ are anti-Christ’! ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 5: “Is St. John telling us that Willful Protestants are here to show us Catholics that ‘the last hour’ is near?”

Answer: “That is why he repeats ‘Thus we know this is the last hour.’!”

~

Question 6: “Does St. John tell us that Willful Protestants have chosen to disobey Words of Jesus?”

Answer: “They made the wrong choice! ‘They went out from us, but they were not really of our number; if they had been, they would have remained with us.

~

Question 7: “What does their failure to have ‘remained with us’, Christ’s obedient Disciples, show?”

Answer: “St. John again repeats a simple truth! ‘Their desertion shows that none of them was of our number.’

~

Question 8: “Does St. John tell us that obedient Catholics are closer to God than Willful Protestants?”

Answer: “Yes! ‘But you (obedient Catholics) have the anointing that comes from the Holy One, and you (obedient Catholics) all have knowledge.’

~

Question 9: “Does St. John make it even clearer that obedient Catholics are closer to God than Willful Protestants?”

Answer: “Yes! ‘I write to you (obedient Catholics) not because you do not know the truth but because you (obedient Catholics) do, and because every lie is alien to the truth.’

~

Question 10: “Does anyone need more reasons to be in The Only Church Spoken Into Being by Words of Jesus Christ, Himself?”

Answer: “St. John is clear that Catholics are blessed to know: ‘. . every lie is alien to The Truth.’

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Today, Jesus shows us the great risk of NOT being…

Catholics see that The Bible tells us to “Be Catholic” in John 17:20-26. “Lifting up His eyes to...

Ceiling painting of Christ and his apostles

History changes today: “Disbelievers put…

Three Masses celebrate Pentecost Sunday, 50 days after the Resurrection of Jesus. Catholics put that into Proper Perspective:...

Why did Protestants removeThe Book of Wisdom from…

The Book of Wisdom has so many Prophecies about Jesus and His Church that many hide from its...

Catholic souls are saved by following The Prophets…

Today's Simple Rhyme: "All of time and all of space / took Human Form at His Time and...

At Judgment, EVERYTHING is Jesus.

May God’s Light burn away our sins and save our souls at His Judgment! ~ Question 1: “What...

It is hard to read this and NOT be Catholic. #2.

What is Simple Reason #2 to “Be Catholic”? ~ Question 1: “What is Simple Reason #2 to be...