Catholics know that we must strive to obey Every Teaching of Jesus Christ if we want to get our souls into Heaven.

~

Question 1: “Why are you Catholic?”

Answer: “I want my soul to go to Heaven.”

~

Question 2: “That is the most important thing in life! How does being ‘Catholic’ get a soul into Heaven?”

Answer: “When God took Human Form on Earth, He Spoke One Church Into Being with ‘the keys to The Kingdom of Heaven’. I want those ‘keys’!”

~

Question 3: “Where in The Bible does Jesus Christ say that?”

Answer: “Matthew 16: 18-20 is clear! ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 4: “It is a fact. Jesus Christ did speak that Word. Why is every ‘Word’ of His important?”

Answer: “The Father Spoke all Creation into being with His Words, beginning with ‘Let there be light.’ The Son Spoke The Catholic Church Into Being with His Word: ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 5: “I see the connection! The Father and The Son have The Power to speak things into being with Their Holy Words. Can I get into Heaven by ‘believing’ in Jesus?”

Answer: “Every faith begins with ‘belief’. Then there is a separation, like separating gold from ore. Catholics are blessed to move up from ‘belief’ to ‘obedience’.”

~

Question 7: “Why is that important?”

Answer: “Jesus promised that only one group of ‘believers’ would get into Heaven! ‘You are My friends if you obey My commands.’ Catholics know how important it is to obey His Church-Founding Word!”

~

Question 7: “Is it fair that only Catholics can have those ‘keys’?”

Answer: “This is ‘fair’! Every person on earth is free to have, or to reject, those ‘keys’.”

~

Question 8: “What are ‘the keys’?

Answer: “They include four things. 1. The Seven Catholic Sacraments. 2. The intercession of God’s Holy Saints and Angels in Heaven. 3. Guidance from Her Catholic priests. 4. Infallible Teachings of The Catholic Church.'”

~

Question 9: “How do we know Catholic Teachings are ‘Infallible’?”

Answer: “Jesus promised! ‘. . . and the gates of hell shall not prevail against it.’

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. And, free books. catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

How Catholics understand God’s words:…

Catholics are blessed to see The Trinity described Itself with these Words in Exodus 3:13-20: "I am who...

What does being Catholic let us be and do? #6.

May all be blessed to understand God’s Simple Command: “Be as Catholic as you can.” ~ Question: “What...

The Butler Novel. Why?

    The Butler Novel sees the good in people in Butler County. The greatest good? We know...

Lydia: The First European Convert to Catholicism

Lydia, a seller of purple cloth in Philippi, became the first recorded European convert to Catholicism. Her swift...

Paul in Rome: Preaching Under Guard

When Paul reached Rome under guard, he wasted no time. He preached boldly and shared the hope of...

Catholics connect ourselves with The Crucifixion…

St. Faustina takes closer to seeing how The Mercy of Jesus comes through the hole a Roman soldier's...