Jesus healed a person with leprosy. Was he the first Willful Protestant in the New Testament

~

Question 1: “What is an early example of Willful Protestantism in The New Testament?”

Answer: “In Mk 1:40-45 ‘A person with leprosy came to Him and kneeling down begged Him and said (to Jesus), ‘If You wish, You can make me clean.’ Moved with pity, He stretched out His hand, touched the person, and said to him, ‘I do will it. Be made clean.’

~

Question 2: “What happened?”

Answer: “‘The leprosy left him immediately, and he was made clean.’

~

Question 3: “What happened after that?”

Answer: “‘Then, warning him sternly, He dismissed him at once.’

~

Question 4: “Did Jesus gave Direct Orders to the man He cured of leprosy?”

Answer: “Jesus gave the man He cured Three Direct Orders! ‘Then He said to him,

(1) ‘See that you tell no one anything, but

(2) go, show yourself to the priest and

(3) offer for your cleansing what Moses prescribed; that will be proof for them.’

~

Question: “Why did Jesus do that?”

Answer: Jesus wanted to show ‘proof’ of His respect for the existing priesthood and Holy Tradition so He could reach more people.”

~

Question 4: “Did the cured person obey Those Direct Orders from Jesus Christ?”

Answer: “No! He disobeyed them!

First, the Willful Protestant disobeyed Jesus’ Direct Order to ‘tell no one’. Instead, ‘(he) began to publicize the whole matter. ‘He spread the report abroad . .’

Second, the miraculously healed man refused to obey: ‘show yourself to the priest‘.

Third, he did not ‘offer for cleansing what Moses prescribed’ and give ‘proof’ that Jesus honored the Holy Tradition of the Jewish priesthood.”

~

Question 5: “How did that Willful Protestant hurt The Mission of Jesus?”

Answer: “After the the healed man’s willful disobedience: ‘it was impossible for Jesus to enter a town openly.’

~

Question 6: “Did that willful disobedience hurt The Mission of Jesus?

Answer: “Yes. As a result of one Willful Protestant’s desire for attention, Jewish priests were turned against Him. The result? ‘ . . it was impossible for Jesus to enter a town openly.’ Instead, He was forced to have ‘remained outside in deserted places, and people kept coming to Him from everywhere.’

~

Question 7: “Why did the healed man choose to disobey Jesus and hurt His Divine Mission?”

Answer: “He was a Willful Protestant. They would rather say, ‘Look at me!’ than obey Direct Orders from Jesus Christ.”

~

Question 8: “Do Willful Protestants still hurt The Mission of Jesus?”

Answer: “Every Willful Protestant teaches people do reject This Direct Order from Jesus Christ: ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 9: “Do Willful Protestants harm themselves and those around them?”

Answer: “They keep billions of souls from having The Seven Catholic Sacraments and the Intercession of God’s Holy Saints and Angels. Those are ‘the keys to The Kingdom of Heaven’.

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Salt and Light: What Every Catholic Must Be

Jesus said Catholics are “the salt of the earth” and “the light of the world.” Losing either means...

New Ideas: “God’s DNA Upgrades”…

Many worship self-serving ideas embraced by wordly people. Catholics are never afraid to love God, even when we...

Jesus tells us what happens to “blind fools…

Catholics know that "blind guides and Pharisees" include all who enrich themselves by stealing from neighbors....
Jesus saves Saint Peter from drowning

May every Victim of Protestantism understand this…

We must seek forgiveness for mistakes, especially those that “lead little ones astray”. ~ Question 1: “Why is...

St. Paul tells us how to be meaningfully successful:

The best "ministers of Christ" respectfully obey The Church-Creating Word of Jesus Christ to His First Catholic Pope:...

Catholics understand “Two Hidden Laws of…

There are Hidden Laws of Life. ~ Question 1: “What are two Hidden Laws of Life’?” Answer: “The...