.                                      Catholics are blessed to Carry The Cross through “factions” of Willful Protestants.

~

Question 1:  “Where does St. Paul tell us to ‘Beware of Willful Protestantism!’?”

Answer:  “In 1 Cor. 11;17-26, and 33, St. Paul sums up Willful Protestantism in one sentence!  ‘Brothers and sisters:  In giving this instruction, I do not praise the fact that your meetings are doing more harm than good.’

~

Question 2:  “Do people who disobey The Holy Word with Which Jesus SPOKE One, Holy, Catholic, and Apostolic Church Into Being: ‘And I tell you, you are Peter, and on this rock I will build My Church, and the gates of hell shall not prevail against it.  I give you the keys of The Kingdom of Heaven; . . . do ‘more harm than good’?”

Answer:  “Yes, but this is interesting!  St. Paul tells us there ‘have’ to be self-righteous Willful Protestants!  ‘First of all, I hear that when you meet as a Church there are divisions among you, and to a degree I believe it;  there have to be factions among you . . .’

~

Question 3:  “Did St. Paul tell why ‘there have to be factions’ among Christians?”

Answer:  “God uses ‘factions’ to let His actual ‘followers’ identify those who reject Church Teachings.  Willful Protestantism exists ‘. . .in order that also those who are approved among you may become known.’

~

Question 4:  “Do we want to be among those who ‘approved’ of those who let it become ‘known’ that they disagree with Any Teachings from The First Catholic Bishops?”

Answer:  “St. Paul tells us to avoid all who want us to disobey Any Word of Jesus or Any Teaching of His Church.”

~

Question 5:  “Have The Profiteers of Protestantism invented 50,000 Marketing Plans that appeal to that many ‘factions’ of donors?”

Answer:  “That’s what St. Paul explains!   ‘When you meet in one place, then, it is not to eat the Lord’s supper, for in eating, each one goes ahead with his own supper (‘supper’ = Willful Protestant beliefs), and one goes hungry while another gets drunk .  .  .’

~

Question 6:  “What do some groups of Willful Protestants get ‘drunk’ on?

Answer:   They are ‘drunk’ on their own vanity!   They stagger blindly from one self-serving notion to another.”

~

Question 7:  “What does St. Paul tell those people?”

Answer:  “He asks a simple question!  ‘Do you not have houses (of your own?) in which you can eat and drink?  Or do you show contempt for the Church of God and make those who have nothing (in common with you?) feel ashamed?’

~

Question 8:  “Does St. Paul approve of that self-righteousness?”

Answer:  “His teaching to Willful Protestants is clear!  ‘What can I say to you? Shall I praise you?  In this matter I do not praise you.’

But, St. Paul does appear to approve of the process by which the self-serving vanity of Willful Protestantism is exposed.

The Profiteers of Protestantism ‘automate’ the process of separating ‘You are My friends if you obey My commands.’ from those they lead to willfully disobey Any Word from Jesus.”

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

Simple Reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

There are free books and writings. The newest book is not “simple”, but it is interesting. https://catholicfundamentalism.com/the-book-of-revelation

If you like the free downloads, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity. And, don’t forget to share: catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Only Catholics find This Parable explainable and…

Parables make sense to Catholics. We are the only people blessed to "look, see, hear, and embrace" the...

Victims of Protestantism may be saved. 2/4/25.

Jesus lived and died to let every human soul choose to get into Heaven. ~ Question 1: “Does...

Two kinds of Believers. #1.

February is a short month. Protestantism will be considered. ~ Question 1: “What does The Bible say that...

At Miletus, Paul predicted Protestants.

Paul predicted who would attack the Catholic Church in Acts 20:28-38. “At Miletus, Paul spoke to the presbyters...

Catholics connect Lot and Jesus with help from St.…

Praying The Divine Mercy Chaplet lets God keep "storms" in our life from making us "look back and...

Today’s Reading: A message to our…

For God’s Judgment, make This Plan: / Be as Catholic as you can!) ~ Question 1: “What makes...