Will our One Soul spend eternity in Joyful Obedience?

.                                           Vanity leads to the Willful Disobedience that keeps many souls out of Heaven.

~

Question 1:  “This is odd!  Why is ‘Question 1′ about the number ‘one’?”

Answer:  “Our most important concern is about our ‘one’ immortal soul.”

~

Question 2:  “Why is that the most important thing in any life?”

Answer:  “Our soul is our eternal spark of life.  It will live forever.”

~

Question 3:  “Where will it live forever?”

Answer:  “It will live where we send it.”

~

Question 4:  “Where can we send our soul?”

Answer:  “We can send our one soul to one of two places.”

~

Question 5:  “What are those two places?”

Answer:  “Our one soul will spend eternity in Heaven or in hell.”

~

Question 6:  “Who decides where my soul will spend eternity?”

Answer:  “John 14:6 tells us!  ‘I am the way and the truth and the life, says the Lord;  no one comes to The Father except through Me.’

~

Question 7:  “If we willfully refuse to follow His ‘way’, His ‘truth’ and His ‘life’, can our soul go to Heaven ‘through’ Jesus?”

Answer:  “No. ”

~

Question 8:  “Does Jesus tell us that if we willfully disobey Him, we can’t get our soul into Heaven?”

Answer:  “Jesus was very clear about that!  ‘You are My friends if you obey My commands.’

~

Question 9:  “If we willfully disobey Any Teaching of Jesus, are we among His obedient ‘friends’?”

Answer:  “Willful disobedience to Any Teaching of Jesus puts us, and our soul, among His willfully disobedient enemies.”

~

Question 10:  “Why would anyone disobey Teachings of Jesus?”

Answer:  “They refuse to Think Clearly about Who Jesus IS.”

~

Question 11:  “Who Is Jesus?”

Answer:  “He Who Fulfilled The Prophecies is The Second Person of The Holy Trinity.  He IS God.”

~

Question 12:  “Did This Teaching come to us directly FROM God?  ‘And I say unto you, thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it.  I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

Answer:  “Yes.  Those who Think Clearly about Who Jesus IS are in The Only Church HE Spoke Into Being with His Holy Word.”

~

Question 13:  “What about the soul of someone who willfully rejects His ‘way’, His ‘truth’ and His ‘life’?”

Answer:  “They let their souls be stained or deformed by sin.  They cannot get into Heaven.”

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

Simple Reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

There are free books and writings. The newest book is not “simple”: https://catholicfundamentalism.com/the-book-of-revelation

Many of us are puzzled by Chapters and Verses in Revelation. We can find interesting ideas about them in that free book.

If you like the free downloads, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity. And, don’t forget to share: catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Obeying God makes us “brighter” in…

Many prefer the self-serving darknesses of'pride, envy, greed, gluttony, anger, lust, and sloth (peggalas!) that keep many from...

A question many Denominations hate to ask:

Questions keep us from being happy. Catholic answers give us joy. ~ Question 1: “Were there ‘Catholics’ in...

Why do Catholics have fewer headaches?

May all be blessed to realize that "Confusion Headaches" come from not respecting God enough to think and...

Catholics choose to ride on God’s…

We consider! Many Protestant ministers help people by saving souls from falling farther from God by keeping riders...
Jesus saves Saint Peter from drowning

Abraham: The Important Upgrade in Human DNA.

Abraham is “The Important Upgrade in Human DNA” who prepared us for Jesus. ~ Question 1: “When did...

Catholics see: Our Future is more important than…

Catholics understand: In God, Time and Space are One. ~ Question 1: “How does Today’s Reading from Hebrews...