Each of us has Free Will. We may choose to ‘slide’ away from obeying Every Word of God. Which direction do we want our soul to go?

~

Question 1: “Why did God Speak All Creation into Being?”

Answer: “God Spoke All Creation into Being to give us Free Will!”

~

Question 2: “Is every part of Creation, from distant stars to the tiniest particle, a part of His Way to give us Free Will?”

Answer: “Every generation has new ways of seeing more things. Every person in every age is able to understand: ‘God made this to give me Free Will.’

~

Question 3: “Why would God go to all that trouble?”

Answer: “The most beloved things in His Creation are the souls who have the joy of getting their souls into Heaven.”

~

Question 4: “Whose souls get into Heaven?”

Answer: “Those who choose to live so that we go to His Judgment and are among ‘You are My friends if you obey My commands.’

~

Question 5: “What ‘commands’ did God give?”

Answer: “God Fulfilled His Prophecies by coming to earth in Human Form. Jesus Christ gave us This Order: ‘Love God and your neighbor as yourself.’

~

Question 6: “What will we do if we meaningfully love God?”

Answer: “We will obey The Word with Which Jesus Christ SPOKE One, Holy, Catholic, and Apostolic Church into Being: ‘And I say unto you thou are Peter and on this rock I build My Church, and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys of The Kingdom of Heaven; . . .’

~

Question 7: “What do we gain by obeying His Great Decree?”

Answer: “Being Catholic lets us get ‘the keys to The Kingdom of Heaven.’ for our immortal soul.”

~

Question 8: “What if we knowingly choose to reject His ‘keys to The Kingdom of Heaven’?”

Answer: “We have shown that we love our opinions more than we love The Living Word of God.”

~

Question 9: “Does choosing disobedience keep our soul from Heaven?”

Answer: “Willful disobedience condemns many souls to suffer forever in hell.”

~

Question 10: “Does God want us to Think Clearly about the consequences of disobeying Any Word from Him?”

Answer: “The joy of being forever among His obedient ‘friends’ is why God made Creation for us.”

~

. . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . .

Simple Reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

There are free books and writings. Many of us are puzzled by Chapters and Verses in Revelation. We can find interesting ideas about them in this new, free book: https://catholicfundamentalism.com/the-book-of-revelation

If you like the free downloads, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity. And, don’t forget to share: catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Jesus tells us how much He blesses His Catholic…

Today's Simple Rhyme: "We are blessed to learn from our Catholic Creed / The more we have, the...

Paul’s Mission in Corinth: A Catholic Foundation

Paul's mission in Corinth marked a pivotal moment in the spread of Catholicism, bringing together Jews and Gentiles...

Only Catholics see ourselves within the vastness of…

It is obvious: Catholics are blessed to be ahead of other people. ~ Question 1: “When did God’s...

Why is St. Monica so important?

We may ask St. Monica to help us better love The Church eternally echoing from This Word of...

Anyone can see Catholics ask and answer an Amazing…

Peter was the first Catholic Pope. He led the first Catholic Bishops, the Disciples. God had them create...

Today’s Reading shows three kinds of…

Then, Jesus described one kind of Protestants: "Some ignored the invitation and went away, one to his farm,...