.                                      Jesus knows more than anyone about how to get our soul into Heaven.

~

Question 1:  “Why do Catholics think it is important to see the difference between the word ‘may’ and the word ‘will’?”

Answer:  “Many Profiteers of Protestantism  make a living by getting donors to confuse those two words.”

~

Question 2:  “What do they tell their donors?”

Answer:  “The Profiteers of Protestantism tell their donors:  ‘If you ‘believe’ in Jesus, you will ‘have eternal life’ in Heaven!    They repeat Words of Jesus like John 3:7-15:  ‘The Son of Man must be lifted up, so that everyone who believes in Him may have eternal life.’

~

Question 3:  “What do The Profiteers of Protestantism tell their donors?”

Answer:  “‘Supporting my denomination will let you have eternal life in Heaven.'”

~

Question 4:  “Did Jesus actually say that?”

Answer:  “His actual words are clear in Today’s Reading from John 3:7-15.   ‘.  .  .  everyone who believes in Him may have eternal life.’   There is a vast difference between may have eternal life’ and will have eternal life’!”

~

Question 5:  “Did Jesus tell us which people may get their souls into Heaven?”

Answer:  “Jesus was very clear in Today’s Reading!  ‘And just as Moses lifted up the serpent in the desert, so must the Son of Man be lifted up, so that everyone who believes in Him may have eternal life.’

~

Question 6:  “Did Jesus specifically tell us which people will get their immortal soul into Heaven?”

Answer:  “Jesus clearly identified them in John 15:14.  ‘You are My friends if you obey My commands.'”

~

Question 7: “What ‘commands’ of Jesus are Catholics blessed to obey?”

Answer:  “Catholics are blessed to obey The Great Decree with Which Jesus Christ SPOKE One, Holy, Catholic, and Apostolic Church Into Being with His Word!

‘And I tell you, you are Peter, and on this rock I will build My Church, and the gates of hell will not prevail against it.  I give you the keys of The Kingdom of Heaven.’

~

Question 8:  “Do Catholics benefit by obeying The Great Decree of Jesus Christ?”

Answer:  “Jesus makes that very clear!  ‘I no longer call you servants, because a servant does not know his Master’s business.  Instead, I have called you friends, for everything that I learned from My Father I have made known to you.’

~

May we and our beloved neighbors be blessed to be forever among His ‘obedient friends’.  Those who strive to be good Catholics will be given ‘the keys to The Kingdom of Heaven’ by He Who Judges every soul by our ‘obedience’ to Him.

~

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

Simple Reasons to be Catholic:  catholicfundamentalism.com

We can find interesting ideas in this, and other free books and writings:  http://catholicfundamentalism.com/wp-content/uploads/2018/08/AllTheWorldIsAStage-Final.pdf

None of our free books and writings will tell us as much about How God Works on Earth as “The Diary of St. Faustina”.

If you like these no-cost downloads, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity. And, please consider sharing simple reasons to be Catholic on: catholicfundamentalism.com

 

Author's Notes:

Related:

Our “Jesus Receiver” lets Catholics…

May God bless every believer / to turn on their “Jesus Receiver”. ~ Question 1: “How does turning...

“Catholic” and “Protestant”…

The Loving Programmer took Human Form on Earth in the Holy Womb of The Virgin Mary, Abraham's holiest...

On Holy Tuesday, why are Catholics reminded of our…

Catholics know: God made us what we are while we were in our Mother’s Womb. ~ Question 1:...

A Solution to The Great Protestant Mystery?

Jesus warned against breaking even the least of His commandments. Yet Protestantism teaches disobedience to the Church Christ...

We see The Joy of Being Catholic in Today’s…

Today’s Reading helps us see The Light of God as clearly as St. Paul did! ~ Question 1:...

Jesus tells us what happens to “blind fools…

Catholics know that "blind guides and Pharisees" include all who enrich themselves by stealing from neighbors....