Are there “Circles” of souls in Heaven and hell?

. What is that picture? Molecules on the head of a pin! They look like souls in the ‘Circles’ of Heaven and hell.

~

Question 1: “Are all souls sent to different ‘Circles’ in Heaven and hell?”

Answer: “Dante thought so! He taught that both Heaven and hell had ‘Circles’ for the souls sent to them.”

~

Question 2: “What do the ‘Circles‘ of souls in Heaven show?”

Answer: “Each soul is in a ‘Circle’ that shows how obedient they were to God.”

~

Question 3: “How do we get our soul into higher ‘Circles’ that are closer to God?”

Answer: “Imagine a ‘doorway’ to each ‘Circle’. If we have received The Sacrament of Baptism, and do not die in a state of Mortal Sin, we have a ‘key’ to The First Circle of Heaven.”

~

Question 4: “Is The Sacrament of Marriage another ‘key’?”

Answer: “Being in a valid Marriage often opens the door to another ‘Circle of Heaven’.”

~

Question 5: “Many who are not Catholics are Baptized and in valid marriages. Are there more ‘keys’ available on earth?”

Answer: “Those are Two of Seven Catholic Sacraments. The others include Absolution, Communion, Confirmation, Anointing of the Sick, and Holy Orders.”

~

Question 6: “Does receiving each Catholic Sacrament open the door to higher ‘Circles’ of Heaven?”

Answer: “That is a good way to visualize the ‘keys to The Kingdom of Heaven’ that Jesus Christ Spoke Into Being on earth with His Holy Word.”

~

Question 7: “Did Jesus Christ actually ‘Speak’ The Catholic Church and these ‘keys’ Into Being with His Word? ‘And I tell you, you are Peter, and on this rock I will build My Church, and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys of The Kingdom of Heaven; . . .’

Answer: “That is exactly what He did! His Word in Mt. 16:18-20 actually ‘SPOKE’ The Catholic Church and ‘the keys to The Kingdom of Heaven’ into Being.”

~

Question 8: “Are there ‘circles’ of souls in Hell?”

Answer: “Willfully and knowingly rejecting Christ’s ‘keys to The Kingdom of Heaven’ opens many doorways into the lower ‘circles of hell’.

~

. . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . .

Simple Reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

There are free books and writings. Many of us are puzzled by Chapters and Verses in Revelation. We can find interesting ideas about them in this new, free book: https://catholicfundamentalism.com/the-book-of-revelation

If you like the free downloads, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity. And, don’t forget to share: catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Paul and Barnabas Confront Idolatry in Iconium and…

Paul and Barnabas flee persecution in Iconium, heal a crippled man in Lystra, and courageously redirect misguided worship...

May we appreciate a Statistical Miracle in Butler…

The numbers are clear. Someone in Butler County,PA had something happen against odds of 12 million 250 thousand...

Unlike other believers, Catholics respect both…

Catholics know there are "Temple Prophecies" and "Messianic Prophecies". The more of God's Prophecies we believe, the more...

Religion and Politics meet in Today’s…

Why did Jesus let Pontius Pilate and Herod stop being enemies and become friends on Palm Sunday, when...

Jesus: Son of God. Servant of God. God.

Jesus does not look so lovingly on willful goats! ~ Question 1: “Is it Jesus Who is Prophesied...

Paul in Rome: Preaching Under Guard

When Paul reached Rome under guard, he wasted no time. He preached boldly and shared the hope of...