.                                              Many pretend to “love God” while choosing to live in “a rebellious house”.
~
Question 1:  “What do Catholics still learn from The Prophets?”
.
Answer:  “We learn where we ‘live’!  Ez 12:1-12  explains.  ‘The word of the LORD came to me:  Son of man, you live in the midst of a rebellious house;  they have eyes to see but do not see, and ears to hear but do not hear, for they are a rebellious house.’
~
Question 2:  “Why is every Catholic ‘living in the midst of a rebellious house’?”
.
Answer:  “God uses the ‘rebellious house’ to separate rebels from ‘You are My friends if you obey My commands.’
.
~
Question 3:  “Why does God allow ‘rebellious houses’ to exist on earth?”
.
Answer:  “He spent time and effort giving us a Universe to give us Free Will.   ‘Rebellious houses’ force everyone to choose to be with, or against, God.”
~
Question 4:  “How does God want us to use our Free Will?”
.
Answer:  “He want us to choose to be among His obedient ‘friends’!   That’s what His Prophets chose to do.  That’s what every Catholic on earth still chooses to do!”
.
~
Question 5:  “How did God give people a way to be among His obedient ‘friends’?”
.
Answer:  “God fulfilled The Prophecies by taking Human Form and coming to earth.  While He was here, He Spoke One Church Into Being with His Word.  He gave these ‘keys’ to His “Church’‘And I tell you, you are Peter, and on this rock I will build My Church, and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys of The Kingdom of Heaven;  .  .  .’
~
Question 6:  “Does everyone who willfully disobeys That Word of Jesus Christ live in a ‘rebellious house’?”
.
Answer:  “Yes.  Willful Protestants knowingly choose to reject That Word of Jesus Christ.”
~
Question 7:  “Why would anyone who Thinks Clearly disobey Any Word of He Who Fulfilled The Prophecies?”
.
Answer:   “Some are too confused to Think Clearly about Who Jesus Is.”
~
Question 8:  “What happens to the souls of those who are too confused to Think Clearly about Who Jesus Is?”
.
Answer:  “At Judgment, God will read the ‘Book of Life’ each person has written.  He reads the ‘Books of Life’ written by all the people they affected.  He knows the difference between those who were genuinely confused and rebels who wanted to ‘live in a rebellious house’.”

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

Simple Reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

There are free books and writings on that site. The newest book is not “simple”, but it is interesting. https://catholicfundamentalism.com/the-book-of-revelation

If you like the free downloads, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity. And, don’t forget to share: catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Catholics are able to see The Loving Programmer Who…

Catholics see what Protestants do not: God downloaded The Binary System that lets computers work. ~ Question 1:...

Catholics learn more history in four minutes than…

Powerful telescopes let Catholics see that over 13 trillion light-years of God’s Creation Timeline began when The God...

What happened after the first, Jewish Catholics…

Surprise! Every Catholic in the world has been grateful for 2,000 years to those who drove the first...

May computer users find words that help us Be…

Jesus would let every person on earth 'find blessing from God' if they got onto 'the stairway to...

A Solution to The Great Protestant Mystery?

Jesus warned against breaking even the least of His commandments. Yet Protestantism teaches disobedience to the Church Christ...
Jesus saves Saint Peter from drowning

Every Catholic soul: “a treasure in a human…

May God bless all people to understand and see why: "I should be Catholic and among those who...