Catholics are amazing! We find Truth forward and backward!


. Catholics are “The Hounds of Heaven”. Sometimes, we find a new way to discover more of God’s Truth.

~

Question 1: “Do Catholics have a new way to find more Truth in The Bible?”

Answer: “Yes! We sometimes find more truth by going ‘forward’ and ‘backward’! Look at this Daily Reading from Luke 11:28. ‘Blessed are those who hear the word of God and observe it.’ Catholics read that ‘forward’ and we read it ‘backward’.”

~

Question 2: “How does that Passage read when we go ‘backward’?”

Answer: “When we read that ‘backward’, it tells us: Cursed are those who hear the Word of God and do not observe it.’

~

Question 3: “That’s interesting! Can other Passages be read ‘backward’?”

Answer: “Catholics read many Bible Passages ‘backward’! Try John 14:6! ‘I am the way and the truth and the life,’ says the Lord; ‘no one comes to the Father except through Me’.’

~

Question 4: “When we read that ‘backward’, do we see that if we deny any ‘truth’ with which Jesus shows us the ‘way’ to ‘life’, we have ‘death’ within us and cannot ‘come to The Father’?'”

Answer: “Reading that Passage ‘backward’ shows us more of The Truth within it!”

~

Question 5: “What about The Call to Catholic Communion that Jesus repeated 14 times? ‘if you do not eat My Body and drink My Blood you do not have life in you.’?”

Answer: “It’s amazing to read that ‘backward’! ‘If we knowingly refuse to do what is necessary to receive His Body and Blood through The Catholic Miracle of Transubstantiation, we have death in our soul.’

~

Question 6: “This is fun! How about This Passage from Luke 8:15? ‘Blessed are they who have kept the word with a generous heart and yield a harvest through perseverance.’

Answer: “Reading it ‘backward’ makes it clearer! Cursed are they who do not ‘keep the word with a generous heart and have nothing to show at harvest.’!”

~

Question 7: “What ‘Word’ do only Catholics ‘keep’?”

Answer: All Catholics are blessed to ‘keep’ this ‘Word’ about The Only Church Spoken Into Being by Words of Jesus Christ! ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 8: “Can That Passage be read ‘backward’?”

Answer: “Yes! People who willfully reject those ‘keys from Jesus’ cannot get into ‘The Kingdom of Heaven’!”

~

. . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . .

Simple Reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

There are free books and writings. Many of us are puzzled by Chapters and Verses in Revelation. We can find interesting ideas about them in this new, free book: https://catholicfundamentalism.com/the-book-of-revelation

If you like the free downloads, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity. And, don’t forget to share: catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Catholics can best make this connection!

St. Paul explains what blessed these early Macedonian Catholics with such "generosity" despite their "profound poverty":...

Another indication that The Holy Trinity visited…

Were "the three men" The Holy Trinity in Human Forms? Did The Son and Holy Spirit destroy Sodom...

Two disobedient women in the Old Testament: Eve…

"After 7 days outside", Miriam was healed of Leprosy. She was also cured of being "bitter" and "rebellious"!...

If we are not “Children of God”, whose…

May all be blessed with ‘God’s DNA Upgrade” that lets us “Get Those Keys”! ~ Question 1: “Does...

The Prophet Isaiah tells Catholics: “You and…

God used The Prophet Isaiah to tell us exactly why Catholic priests are blessed by God. ~ Question...

Today’s Catholic Reading begins and ends with…

Catholics connect the beginning and end in every part of life. ~ Question 1: “What ‘beginning’ do Catholics...