Catholics know that we must strive to obey Every Teaching of Jesus Christ if we want to get our souls into Heaven.

~

Question 1: “Why are you Catholic?”

Answer: “I want my soul to go to Heaven.”

~

Question 2: “That is the most important thing in life! How does being ‘Catholic’ get a soul into Heaven?”

Answer: “When God took Human Form on Earth, He Spoke One Church Into Being with ‘the keys to The Kingdom of Heaven’. I want those ‘keys’!”

~

Question 3: “Where in The Bible does Jesus Christ say that?”

Answer: “Matthew 16: 18-20 is clear! ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 4: “It is a fact. Jesus Christ did speak that Word. Why is every ‘Word’ of His important?”

Answer: “The Father Spoke all Creation into being with His Words, beginning with ‘Let there be light.’ The Son Spoke The Catholic Church Into Being with His Word: ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 5: “I see the connection! The Father and The Son have The Power to speak things into being with Their Holy Words. Can I get into Heaven by ‘believing’ in Jesus?”

Answer: “Every faith begins with ‘belief’. Then there is a separation, like separating gold from ore. Catholics are blessed to move up from ‘belief’ to ‘obedience’.”

~

Question 7: “Why is that important?”

Answer: “Jesus promised that only one group of ‘believers’ would get into Heaven! ‘You are My friends if you obey My commands.’ Catholics know how important it is to obey His Church-Founding Word!”

~

Question 7: “Is it fair that only Catholics can have those ‘keys’?”

Answer: “This is ‘fair’! Every person on earth is free to have, or to reject, those ‘keys’.”

~

Question 8: “What are ‘the keys’?

Answer: “They include four things. 1. The Seven Catholic Sacraments. 2. The intercession of God’s Holy Saints and Angels in Heaven. 3. Guidance from Her Catholic priests. 4. Infallible Teachings of The Catholic Church.'”

~

Question 9: “How do we know Catholic Teachings are ‘Infallible’?”

Answer: “Jesus promised! ‘. . . and the gates of hell shall not prevail against it.’

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. And, free books. catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

A black hole in space with a nebula

This Daily Reading tells Catholics what WE must do!

Today’s Reading tells Catholics what we must do when we realize our soul is in this picture! ~...

Obeying God makes us “brighter” in…

Many prefer the self-serving darknesses of'pride, envy, greed, gluttony, anger, lust, and sloth (peggalas!) that keep many from...

May “Our Jesus Receiver” take in Words…

Catholics pray: “May our “Jesus Receiver” let us see that “Time IS runnng out.”. ~ Question 1: “What...

A good “attitude” lets us have…

May God bless “The Jesus Receiver” in our mind with a “good attitude”! ~ Question 1: “How does...

The nativity of Jesus Christ

Today’s Reading: “The Smart Bet is a…

May all be blessed to “Bet our Life and Soul on Jesus Christ!” ~ Question 1: “Why do...

A rendering of DNA

Catholics continue to explore a new idea:…

Today’s Reading gives a Perfect Example of “The Catholic DNA Upgrade” that has blessed Catholic Converts for 2,000...