.                                                          Catholics see Jesus at work from Neanderthal cave men to today!

~

Question 1:  “Where does ‘History’ begin for Catholics?”

Answer:  “At the beginning, in Genesis‘God said, ‘Let there be light.’  All of History began!”

~

Question 2:  “Where do Catholics think History ends?”

Answer:  “At the end of The Bible, in ‘The Book of Revelation’.”

~

Question 3:  “What do Catholics see in our ‘Big View of History’?”

Answer:  “Revelation 5:9-10 tells us where Jesus fits into History:  You are worthy to take the scroll and break the seals of it, because You were sacrificed, and with Your Blood You bought men for God of every race, language, people, and nations and made them a line of kings and priests to serve out God and to rule the world.’” (emphasis added for clarity)

~

Question 4:  “Does that include all the people who ever lived, or just the ones who knew about The Bible?”

Answer:  “Every Word in The Bible is true, including the word ‘every’ that precedes ‘race, language, people, and nations‘.”

~

Question 5:  “Did Tribes of Neanderthals, 100,000 years ago, have ‘people’ in them who were ‘bought for God’ with the ‘blood’ of Jesus?”

Answer:  “All ‘people’ who could speak are included within every race, language, people, and nations’!    In the Stone and Early Bronze Ages, God gave their holiest people His Teachings orally.   They passed them down, as we see in many Judeo-Christian Teachings followed by American Indians for thousands of years.”

~

Question 6:  “What happened to the souls of those who ‘heard’ God’s Word?”

Answer:  “Souls of bad people in ‘every’ group were sent to hell’s ‘punishment areas’.   Those who followed The Spoken Teachings of God were sent to God’s ‘Waiting Room’ .

~

Question 7:  “How and when did they get out”?

Answer:  “The Catholic Church tells us!  After Jesus was Crucified, ‘He descended into hell’.”

“~

Question 8:  “What did Jesus do when He got there?”

Answer:   “He went through hell with a fine-toothed comb!   The soul of ‘every’ person who obeyed the Teachings that God provided to all ‘people, language, and nations’ was released from the ‘Waiting Room’  and brought to Heaven.”

~

Question 9:  “Do Willful Protestants believe that?”

Answer:   “Willful Protestants do not even believe in Jesus Christ enough to obey The Specific Word with Which He Spoke One, Holy, Catholic, and Apostolic Church Into Being!   

‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

Simple reasons to be Catholic.  catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Catholics do not let God’s Gifts keep us from…

Catholics know humility helps us more at Judgment than vanity. ~ Question 1: “What overlooked human invention made...

Jesus tells us how much He blesses His Catholic…

Today's Simple Rhyme: "We are blessed to learn from our Catholic Creed / The more we have, the...

Our soul is judged by how well we use our God-given…

The Catholic Church IS "the right arm of God" on earth....

Today’s Reading: Staggeringly Catholic!

Jesus identifies those who let vanity keep their souls from Heaven! "Why do you call me 'Lord, Lord',...

Amazing: After an “8 Day Holy Week”,…

The last post had what may be a “New Idea” about Palm Sunday. Another ‘New Idea’: There are...

Only “Jesus Receivers” escape…

How may our “Jesus Receiver” let our soul escape “the cages of Babylon”? ~ Question 1: “What does...