Catholics know! Christ’s “winnowing fan” will “clear His threshing floor.”

Catholics know. “Farmer God” keeps good grains of wheat. He burns the useless chaff.

Question 1: “What is the greatest problem that every person faces?”

Answer: “Winnowing!”

~

Question 2: “What ‘Winnowing’ do we face?”

Answer: “Every grain of wheat is judged by Jesus. Some souls are worth keeping. The rest ‘will burn with unquenchable fire’.”

~

Question 3: “Did Jesus Christ tell us that?”

Answer: “In Lk 3:10-18, Jesus repeated Teachings of John the Baptist. ‘The crowds asked John the Baptist, What should we do?’ as we go through life.”

~

Question 4: “Who were in the ‘crowds’?”

Answer: “There are always two groups of people. Some are in the Private Sector. Others are Government Employees. He said to both groups: ‘Whoever has two cloaks should share with the person who has none. And whoever has food should do likewise.’

~

Question 5: “Did John the Baptist have special instructions for Employees of the Government?”

Answer: “Even tax collectors (emphasis added!) came to be baptized and they said to Him, ‘Teacher, what should we do?’

~

Question 6: “What did John the Baptist tell all Government Employees?”

Answer: ‘He answered them, ‘Stop collecting more than what is prescribed.’ Soldiers also asked him, ‘And what is it that we should do?'”
He told them, ‘Do not practice extortion, do not falsely accuse anyone, and be satisfied with your wages.’

~

Question 5: “That’s amazing! He actually told government employees to not take advantage of their position and ‘to be satisfied with your wages’! Did they listen?”

Answer: “Some respected what John the Baptist predicted would happen to those who took more than they should from powerless citizens!”

~

Question 6: “What was that Prophecy?”

Answer: “‘John answered them all, saying, ‘I am baptizing you with water, but one mightier than I is coming. I am not worthy to loosen the thongs of His sandals.
He will baptize you with the Holy Spirit and fire.’

~

Question 7: “What will ‘He’, (Jesus Christ) do to every person on earth?”

Answer: “Pass Judgment! ‘His winnowing fan is in His hand to clear His threshing floor and to gather the wheat into His barn, but the chaff He will burn with unquenchable fire.’

~

Catholics know! Christ’s “winnowing fan” will “clear His threshing floor . . .” of those who hurt their neighbors. Forever!

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Ceiling painting of Christ and his apostles

Not yet used, 5/29/2025 – 2

Today’s Reading shows how St. Paul gives us another example of Standing Firmly for Jesus and His Church...

“Jesus Receivers” know: “The…

Question 1: “How does a properly working ‘Jesus Receiver’ let us know that ‘The Kingdom of God’ on...

What are the devil’s three temptations that…

In every age, the devil cannot not tempt The Son to disobey The Father. ~ Question 1: “What...

God’s warning to politicians, weight-lifters,…

God still uses This Word of Jeremiah to bring people to His Catholic Church. ~ Question 1: “What...

May we appreciate a Statistical Miracle in Butler…

The numbers are clear. Someone in Butler County,PA had something happen against odds of 12 million 250 thousand...

Many things make us dumber. These…

May every mind be blessed to understand words well enough to understand what Catholics know: We, and every...