.                                      Jesus knows more than anyone about how to get our soul into Heaven.

~

Question 1:  “Why do Catholics think it is important to see the difference between the word ‘may’ and the word ‘will’?”

Answer:  “Many Profiteers of Protestantism  make a living by getting donors to confuse those two words.”

~

Question 2:  “What do they tell their donors?”

Answer:  “The Profiteers of Protestantism tell their donors:  ‘If you ‘believe’ in Jesus, you will ‘have eternal life’ in Heaven!    They repeat Words of Jesus like John 3:7-15:  ‘The Son of Man must be lifted up, so that everyone who believes in Him may have eternal life.’

~

Question 3:  “What do The Profiteers of Protestantism tell their donors?”

Answer:  “‘Supporting my denomination will let you have eternal life in Heaven.'”

~

Question 4:  “Did Jesus actually say that?”

Answer:  “His actual words are clear in Today’s Reading from John 3:7-15.   ‘.  .  .  everyone who believes in Him may have eternal life.’   There is a vast difference between may have eternal life’ and will have eternal life’!”

~

Question 5:  “Did Jesus tell us which people may get their souls into Heaven?”

Answer:  “Jesus was very clear in Today’s Reading!  ‘And just as Moses lifted up the serpent in the desert, so must the Son of Man be lifted up, so that everyone who believes in Him may have eternal life.’

~

Question 6:  “Did Jesus specifically tell us which people will get their immortal soul into Heaven?”

Answer:  “Jesus clearly identified them in John 15:14.  ‘You are My friends if you obey My commands.'”

~

Question 7: “What ‘commands’ of Jesus are Catholics blessed to obey?”

Answer:  “Catholics are blessed to obey The Great Decree with Which Jesus Christ SPOKE One, Holy, Catholic, and Apostolic Church Into Being with His Word!

‘And I tell you, you are Peter, and on this rock I will build My Church, and the gates of hell will not prevail against it.  I give you the keys of The Kingdom of Heaven.’

~

Question 8:  “Do Catholics benefit by obeying The Great Decree of Jesus Christ?”

Answer:  “Jesus makes that very clear!  ‘I no longer call you servants, because a servant does not know his Master’s business.  Instead, I have called you friends, for everything that I learned from My Father I have made known to you.’

~

May we and our beloved neighbors be blessed to be forever among His ‘obedient friends’.  Those who strive to be good Catholics will be given ‘the keys to The Kingdom of Heaven’ by He Who Judges every soul by our ‘obedience’ to Him.

~

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

Simple Reasons to be Catholic:  catholicfundamentalism.com

We can find interesting ideas in this, and other free books and writings:  http://catholicfundamentalism.com/wp-content/uploads/2018/08/AllTheWorldIsAStage-Final.pdf

None of our free books and writings will tell us as much about How God Works on Earth as “The Diary of St. Faustina”.

If you like these no-cost downloads, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity. And, please consider sharing simple reasons to be Catholic on: catholicfundamentalism.com

 

Author's Notes:

Related:

The Lord Has Established His Throne in Heaven

Psalm 103 reminds us that the Lord’s throne is in heaven, His mercy infinite, and His Church the...

Today’s Gospel tells us what Protestants…

May all the groups of people on earth be blessed to stop arguing with Jesus. ~ Question 1:...

Is Today’s Reading: “The Best Reason…

Today's Simple Rhyme: "The only souls in Heaven / are those who are forgiven."...

All of every life: Answering The Last Question:

Will we ask ourselves The Last Question in Today’s Post? ~ Question 1: “What choice determines our soul’s...

Catholics understand enough of God’s Judgment…

If all public officials disclosed their gains every year, the world would be better. ~ Question 1: “What...

Every Daily Reading concerning Abraham connects…

Today's Simple Rhyme: "For 13 trillion light-years, all of Time and Space / Has been Spoken Into Being...