May we all be blessed to care enough about our soul to get it ‘the keys to The Kingdom of Heaven’ that Jesus gave to one person and one Church on earth.

~

Question 1: “Why do Catholics think our soul is the most important thing we have?”

Answer: “Our soul will live forever in one of two places: The Joy of Heaven or the agony of hell.”

~

Question 2: “Why do Catholics think they can get their souls into Heaven?”

Answer: “Catholics know that God sent Prophets to tell us about Him and what He would do. He promised to send a Savior to help us get souls into Heaven.”

~

Question 3: “Do Catholics believe Jesus Christ is God’s Promised Savior?”

Answer: “Catholics understand that God is Three Persons of One Holy Trinity. The Son of God took Human Form and came to earth. He let every human soul choose to get His ‘keys to The Kingdom of Heaven’ from The Only Church He Spoke Into Being with His Holy Word:

‘And I say unto you, thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 4: “Why do Catholics believe The Catholic Church is The Only Church Spoken Into Being by That Word of Jesus Christ?”

Answer: “Jesus Christ could have reappeared to the inventors of 50,000 Protestant denominations! He could have said to those Profiteers of Protestantism: ‘Thou art Martin Luther (or 50,000 others!) and on this rock I build My Church.’

~

Question 5: “Does every Christian know that Jesus Christ never did that?”

Answer: “Every Christian knows that.”

~

Question 6: “Why do some Christians refuse to be in The Only Church Jesus Christ Spoke Into Being?”

Answer: “Many of them knowingly choose to not have ‘good will’ for Every Word of God.”

~

Question 7: “Is Willful Protestantism a refusal to be among those described by This Catholic Teaching: ‘People of good will may be saved if they are not Catholic through no fault of their own.’?”

Answer: “Jesus reads each person’s ‘Book of Life’ (Rev 20:12). He knows if the soul He judges had ‘good will’ or was an innocent victim of confusion.”

~

May we all be blessed to Think Clearly about obeying God’s First Commandment: “You shall have no other gods before Me.”

~

. . . . . . . . . . . .

Simple Reasons to be Catholic. https://catholicfundamentalism.com/

We can find interesting ideas to read and to share in the Daily Columns. Many like the free books: https://catholicfundamentalism.com/our-books/

If you like the no-cost downloads, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity. We may help others by sharing: catholicfundamentalism.com

The best book of the last Century is “The Diary of St. Faustina”. It lets each of us realize how much Jesus loves our soul. https://www.saint-faustina.org/diary-full-text/

Author's Notes:

Related:

Rendering of DNA strands

What is the most important “little…

Are Our Souls the Brightest Part of Us? In the vast complexity of human existence, one element stands...

A Solution to The Great Protestant Mystery?

Jesus warned against breaking even the least of His commandments. Yet Protestantism teaches disobedience to the Church Christ...
Priest hearing a man's confession outside

God’s “enemies” prefer…

Few "frauds" on earth are as "complex" as: "We SAY that we believe in Democracy, but WE will...

Anyone able to consider THIS is bright enough to…

Catholics suggest a new, interesting way to consider The Power of God: ~ Question 1: “What is every...

Catholics pray to worship God instead of ourselves.

Today's Simple Rhyme: "Many beliefs on earth are heard. / Catholics believe The Prophets' Words."...

Victims of Protestantism are identified in…

Question 1: “Why are Catholics different than Willful Protestants?” Answer: “Obeying The Church-Creating Word of Jesus to His...