Catholics sometimes repeat The Willful Protestant Mantra.

“Follow me! I know more than Jesus!”

~

Question 1: “What stops people from Thinking Clearly enough to obey This Word of Jesus, be in His Church, and get His ‘keys to The Kingdom of Heaven’?

‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

Answer: “Confusion lets people think they are good ‘Christians’ while they refuse to obey many Teachings of Jesus Christ.”

~

Question 2: “Where does that confusion originate?”

Answer: “Confusion comes from those who say ‘I know more than Jesus Christ about getting ‘the keys to The Kingdom of Heaven’!”

~

Question 3: “Does that confusion take form in words in the human mind?”

Answer: “Every willful disobedience to Any Word of Jesus Christ comes from this demonic vanity: ‘I know more than Jesus Christ about that.’

~

Question 4: “Are Willful Protestants the only people confused by that demonic vanity?”

Answer: “Catholics are among the confused if we repeat some variation of ‘Follow me! I know more than Jesus Christ.’ when we are tempted by a soul-endangering desire.”

~

Question 5: “What happens when people live by The Willful Protestant Mantra?”

Answer: “Problems! Every problem on earth is caused by people who proudly repeat: ‘Follow me! I know more than Jesus Christ about that!’

~

Question 6: “What happens when more people repeat ‘The Willful Protestant Mantra’ about a specific issue?”

Answer: “‘I’ becomes ‘we’. Groups of people begin repeating ‘We know more than Jesus Christ about that!'”

~

Question 7: “What happens when let our souls sink into the sea of self-righteousness that keeps us from loving God and our neighbor as ourselves?”

Answer: “We have a harder time getting ‘the keys to The Kingdom of Heaven’ from Jesus at His Judgment.”

~

Question 8: “Why does the I know more than Jesus!’ vanity make it difficult, if not impossible, to get into Heaven?”

Answer: “That vanity is a direct violation of The First Commandment! Those who repeat The Willful Protestant Mantra put their opinions ‘before’ God.”

~

. . . . . . . . . . . .

Simple Reasons to be Catholic. https://catholicfundamentalism.com/

We can find interesting ideas to read and to share in the Daily Posts and essays. Many like the free books: https://catholicfundamentalism.com/our-books/

If you like the no-cost downloads, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity. We may help others by sharing: catholicfundamentalism.com

The best book of the last Century is “The Diary of St. Faustina”. It lets each of us realize how much Jesus loves our soul. https://www.saint-faustina.org/diary-full-text/

Author's Notes:

Related:

Catholics connect Lot and Jesus with help from St.…

Praying The Divine Mercy Chaplet lets God keep "storms" in our life from making us "look back and...

What lets Jesus answer prayers from Protestants?

What must Protestants do to get Jesus to answer their prayers? ~ Question 1: “Does Jesus show His...

Like every number, every soul is either + or -.…

May all of our dear neighbors be blessed to love God, His Prophets, His Prophesied Messiah, and His...

God’s Words lead us to be among His obedient…

The oddest Catholc belief? "If you are insulted for the name of Christ, blessed are you, for the...

Why Secret Ballots Matter in Every Election

G.K. Chesterton, Dante, and Scripture reveal the urgent need for truth, transparency, and secret ballots in politics corrupted...

Why Catholics are Pro-Life.

The people whose souls are let into Heaven are Pro-Life. ~ Question 1: “What Word of Jesus tells...