Do only Catholics know God’s “First Commandment”?”

Interesting Question:  Do only Catholics know what God's 'First Commandment' is?"

Interesting Question:  Do only Catholics know what God’s ‘First Commandment’ is?”

~

Question 1:  “Do Catholics see and obey The Commandment that came before God said ‘You shall have no other gods before Me.’?”

Answer:  “Today’s Catholic Reading begins with Jeremiah 7:23-28 and gives us This Commandment from God!  ‘Thus says The Lord:  This is what I commanded My people:  ‘Listen to My voice’.

Catholics know God’s Simple Truth:  Only those who ‘listen to His Voice’ can obey any of God Commandments!

~

Question 2:  “What happens to us if we ‘listen to His voice?’?”

Answer:  “This Promise of God comes true in our life:  ‘Listen to My voice;  then I will be your God and you shall be My people.  Walk in all the ways that I command you, so that you may prosper.’

~

Question 3:  “When did people begin to refuse to ‘Listen to His Voice’?”

Answer:  “Adam, Eve, Cain, and every evil person ignore Jeremiah and Psalm 95:1-9:  ‘If today you hear His voice, harden not your hearts.’

~

Question 4:  “Do disobedient souls have any hope of getting into Heaven?”

Answer:  “The Prophet Joel, 2:12-13 tells us:  ‘Even now, says The Lord, return to Me with your whole heart for I am gracious and merciful.’

~

Question 5: “Do even demons ‘hear His Voice’?”

Answer:  “Today’s Gospel explains in Luke 11:14-23:  ‘Jesus was driving out a demon that was mute, and when the demon had gone out, the mute man spoke and the crowds were amazed.’

~

Question 6:  “Did those in the established religion want donors to ‘hear the voice of God’?”

Answer:  “No!  They let their demons accuse Jesus:  ‘By the power of Beelzebub, the prince of demons, He drives out demons.’  Others let their demons ‘test Jesus’ by ‘asking for a sign from Heaven.’

~

Question 7:  “Does Jesus tell us who will judge the souls of those who do not believe He, The Son of God, fulfilled over 300 Prophecies about His coming to earth?”

Answer:  “Catholics understand Jesus’ reply:  ‘If I, then, drive out demons by Beelzebub, by whom do your people drive them out?  Therefore, they (the demons!) will be your judges.’

Jesus is telling us that if we ‘do not hear His Voice’ because we have ‘hardened our hearts’, demons will judge our souls!  Catholics hear His call to The Only Church Jesus Spoke Into Being with His Church-Creating Word to His First Catholic Pope:  ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 8: “Is that why Catholics are Catholic?”

Answer: “We are the only people on earth who meaningfully understand Luke 11:23;  ‘Whoever is not with Me is against Me’.  Catholics have seen this simple truth among billions of people in every nation for the past 2,000 years:  ‘and whoever does not gather with Me scatters.’ into tens of thousands of different denominations.  Each is a doorway that leads immortal souls away from His One, Holy, Catholic, and Apostolic Church.”

~

Today’s Simple Rhyme:  “Words of Jesus bring us Life. / Words of demons bring us strife / with God.”

~

Author's Notes:

Related:

May all be blessed to put Every Word of God…

Abel was stoned by Cain for the same reason St. Stephen was stoned by those who tried to...

Paul’s Mission in Corinth: A Catholic Foundation

Paul's mission in Corinth marked a pivotal moment in the spread of Catholicism, bringing together Jews and Gentiles...

Like every number, every soul is either + or -.…

May all of our dear neighbors be blessed to love God, His Prophets, His Prophesied Messiah, and His...

May our “Jesus Receiver” get us ready…

Reminders of Past Judgment Days prepare Catholics for God’s Final Judgment Day. ~ Question 1: “What is the...

May Protestants Pray: “Incline My Heart, O God, to…

Jesus warns: Let your “Yes” mean Yes, and your “No” mean No. Pride says “I know more than...

Melchizedek was bringing people to God before…

Catholics discover "Melchizedekian History"! And, we invent a new word, "Melchizedekians" to define all who are not Catholic....