.                                                      Slides only take us down.  We should get off while we have time.

~

Question 1:  “Why should we avoid ‘The Protestant Slide’?”

Answer:   “It only goes down!”

~

Question 2:  “There are a lot of good people on that ‘slide’!”

Answer:  “That’s why it is so sad.”

~

Question 3:  “How did ‘The Protestant Slide’ get built?”

Answer:   “A few hundred years ago, greedy people wanted to steal Church assets.  They hired Luther to justify their theft.   Lutherans soon were joined by  Episcopalians and Calvinists.    Some places made it illegal to be Catholic!  They forced whole countries onto their Protestant Slide.  Three Protestant denominations began to began to divide!  Now, there are nearly 50,000 Protestant Denominations!  Protestantism has confused Christendom.”

~

Question 4:  “Why did Protestant denominations multiply?”

Answer:  “Every Profiteer of Protestantism knows!  ‘If I have my own denomination, I will be in charge of donations!  All I need is an effective Marketing Plan!’

~

Question 5:  “What happens after new denominations gets started?”

Answer:  “More people see opportunities.  ‘If I invent a new Marketing Plan, I can have my own denomination!’   Many social and political issues turn into new Marketing Plans for more Profiteers of Protestantism!”

~

Question 6:  “What is the result?”

Answer:   “Entire nations are confused by armies of self-righteous salesmen with more Protestant Marketing Plans.

~

Question 7:  “How do people handle the confusion?”

Answer:  “They begin to avoid Christianity!   The last generations of Willful Protestant families don’t even get Baptized!”  Original Sin keeps them from being any kind of Christian.”

~

Question 8:  “Is there any cure for the confusion?”?

Answer:  “Jesus Christ Fulfilled The Prophecies.  He Spoke One, Holy, Catholic, and Apostolic Church Into Being on earth with His Word!

‘And I tell you, you are Peter, and on this rock I will build My Church, and the gates of hell shall not prevail against it.  I give you the keys of The Kingdom of Heaven, and whatever you bind on earth shall be bound in Heaven, and whatever you loose on earth shall be loosed in Heaven.’

~

Question 9:  “How do we know that Jesus wants us to get off ‘The Protestant Slide’ and be Catholic?

Answer:  “May all think clearly about This Word of Jesus in John 10:27!   ‘My sheep hear My voice, says the Lord;  I know them, and they follow Me.’

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

Simple reasons to be Catholic.  catholicfundamentalism.com

There are free books on that site.  The newest:  https://catholicfundamentalism.com/the-book-of-revelation   If you like the books and writings, please consider donating to your Parish or favorite Catholic Charity.

 

Author's Notes:

Related:

Is God speaking to people, political parties, or…

Like Abel, may all be blessed to love God, neighbors, families, and authorities. ~ Question 1: “Is God...

Catholics see 13 trillion light years Before and…

Catholics connect 13 trillion light years before Jesus to His Catholic Church. ~ Question 1: “Do Catholics see...

The Prophets call many to Be Catholic! (#4)

Today's Simple Rhyme: "Jesus lets those who reject Him / Destroy themselves with their chosen sins."...

Today’s Reading shows three kinds of…

Then, Jesus described one kind of Protestants: "Some ignored the invitation and went away, one to his farm,...

The Simplicity of Catholic Teaching: Acts 15 and…

The early Church, guided by the Holy Spirit, simplified the path to salvation by reducing 613 Mosaic laws...

The Butler Novel. Why?

    The Butler Novel sees the good in people in Butler County. The greatest good? We know...