God’s IQ Test. #114. “Does pride lead to sin and death?”

. Proud angels were thrown out of Heaven. Proud people lose their souls on earth.

Many people are too proud to obey God. They disobey This Teaching of Jesus Christ: “And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.”

~

Question 1:  “Why do the devil and his followers hate God and The Church?”

Answer:  “They think they are better than God.”

~

Question 2: “Can anyone who willfully disobeys God get into Heaven?”

Answer: “The Bible is clear. God threw the willfully disobedient devil and his followers out of Heaven! What more does anyone need to know?”

~

Question 3: “How many angels chose to become willful disobedience in spiritual form?”

Answer: “One third of the angels decided to proudly disobey God. St. Michael and the obedient angels threw them out of Heaven. They try to infect us with their pride.”

~

Question 4: “Why do some people on earth let themselves be ruled by pride?

Answer: “They want to believe: ‘No one is better than me!’ They fall farther by concluding they are ‘better’ than all who disagree with them.”
~

Question 5: “Do proud people hate neighbors who obey God?”

Answer: “Yes! ‘Since God will not let me into Heaven, I want to stop others from going there!'”

~

Question 6: “What do beliefs do proud people hate?”

Answer: “They hate to see neighbors focus on Faith, Families, and Freedom. Those led by pride want their neighbors to focus on them. Pride takes human form in two desires:

1. ‘Look at me!’

2. ‘Think, say, and do whatever I tell you!'”

~

Question 7: “How long have proud people hated neighbors who put God before their desires?”

Answer: “Since the day Cain decided to kill Abel for obeying God and not him.

~

Question 8: “What should all obedient people try to do?”

Answer: “The best thing to do is whatever it takes to get ‘the keys to The Kingdom of Heaven’. We know where Jesus left them.”

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

A free novel. http://catholicfundamentalism.com/wp-content/uploads/2017/12/Crats-REVISED.12-21-17.pdf

Author's Notes:

Related:

Catholics have the best “Jesus…

What Catholics do? / “We Trust in You” ~ Question 1: “Does Jesus tell our “Jesus Receiver” what...

Holy Thursday commemmorates The Last Supper.

Jesus Provided His Body and Blood for the First Catholics at The Last Supper. It is too much...

Moses helped Jesus open the door to Heaven for…

Today’s Reading tells us which souls are “greatest in Heaven” ~ Question 1: “Does Today’s Catholic Reading explain...

Ceiling painting of Christ and his apostles

Peter’s Keys, James’ Guidance, and the Fall of…

  God blessed the first Catholics to connect the world’s people with God’s Word in Amos 9:7: “Are...

Catholics pray to worship God instead of ourselves.

Today's Simple Rhyme: "Many beliefs on earth are heard. / Catholics believe The Prophets' Words."...

Catholics know: “Today’s Reading tells…

Who are “scribes”? Can they get “the keys to The Kingdom of Heaven”? ~ Question 1: “How does...