Interesting question! “Do some Willful Protestants do God’s Work?”

.                                                        Jesus Christ cures many kinds of blindness.

Question 1:  “Is it possible for Willful Protestants to do God’s Work by disobeying Him?”

Answer:  “Today’s Reading comes from Mt. 9:27-31.  It tells about two Willful Protestants who did God’s Work by disobeying Him.”

~

Question 2:  “Who were they?”

Answer:  “‘As Jesus passed by, two blind men followed Him, crying out, “Son of David, have pity on us!’

~
Question 3:  “What did the ‘blind men’ do?

Answer:   “‘When He entered the house, the blind men approached Him and Jesus said to them, ‘Do you believe that I can do this?’ (cure your blindness)?”

~

Question 4:  “Did the ‘blind men’ believe that Jesus had The Power to cure their blindness?”

Answer:    “‘Yes, Lord,’ they said to Him.’

~

Question 5:  “What did Jesus do?”

Answer:    “‘Then He touched their eyes and said, ‘Let it be done for you according to your faith.’

~

Question 6:  “Did Jesus cure their blindness?”

Answer:   “Yes!  ‘And their eyes were opened.’

~

Question 7:  “What Direct Order did Jesus give to the men whose blindness He had cured?”

Answer:  “‘Jesus warned them sternly, ‘See that no one knows about this.’

~

Question 8:  “Did the men Jesus cured of blindness obey Him?

Answer:  “They were Willful Protestants!  They disobeyed a Direct Order from Jesus!  ‘But they went out and spread word of Him through all that land.’

~

Question 9:  “Do Willful Protestants still disobey Direct Orders from Jesus?”?

Answer:  “All Willful Protestants disobey This Direct Order from Jesus!  ‘And I say unto you, thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 10:  “Can Willful Protestants do good works for God?”

Answer:  “Those who ‘spread word of Him throughout the land’ may do good works if they encourage everyone to obey Every Word of Jesus that they can.”

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

Simple reasons to be Catholic.  catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

A Miracle: Modern Science helps Catholics solve…

Today's Gospel describes generations who would and would not receive "God's DNA Upgrade" for their "ration of genes"...

Paul’s Mission in Corinth: A Catholic Foundation

Paul's mission in Corinth marked a pivotal moment in the spread of Catholicism, bringing together Jews and Gentiles...

God Spoke to Abraham and to St. Faustina.

Catholics see the connection between Abraham and St. Faustina: ~ Question 1: “What did God tell Abraham to...

Ceiling painting of Christ and his apostles

Not yet used, 5/29/2025 – 2

Today’s Reading shows how St. Paul gives us another example of Standing Firmly for Jesus and His Church...

Jonah and the “huge fish” tell us:…

Today's Simple Rhyme: "Many sink into self-serving sins. / In the war for our soul, Catholics win."...

Catholics see the happy end of History!

The first sin led to the first Confession. ~ Question 1: “What was mankind’s first sin?” Answer: “Genesis...