Jesus tells about a very important “Key to The Kingdom of Heaven”:

Jesus told us about “One Key to The Kingdom of Heaven”. He told us how we could get that “Key” before we go to The Father’s Judgment!

~

Question 1: “What is the most important thing we can do on earth?”

Answer: “Get our immortal soul into Heaven!”

~

Question 2: “How do we get our immortal soul into Heaven?”

Answer: “Jesus told us in Today’s Reading from Mt 18:21-35. ‘Forgiveness’ is a ‘key’ we need to escape the torments of hell forever.”

~

Question 3: “What are we supposed to ‘forgive’?”

Answer: “We must forgive others for hurting us.”

~

Question 4: “What happens if we don’t?”

Answer: “If we do not forgive others for their sins against us, we will be found guilty for the harm we did and the good we did not do.”

~

Question 5: “Did Jesus tell us that?”

Answer: “He specifically told us what God would do to a person who received ‘forgiveness’ but did not ‘forgive’! ‘Now when his fellow servants saw what had happened, they were deeply disturbed, and went to their Master and reported the whole affair.’

~

Question 6: “What happened in ‘the whole affair’ that people found ‘disturbing’?

Answer: “The Master had forgiven a servant’s debt. That servant did not forgive a debt that was owed to him. That greedy man had his debtor thrown into jail!”

~

Question 7: “What did The Master say when He found out?”

Answer: “His Master summoned him and said to him, ‘You wicked servant! I forgave you your entire debt because you begged me to. Should you not have had pity on your fellow servant, as I had pity on you?’

~

Question 8: “What did The Master do?”

Answer: “‘Then in anger his Master handed him over to the torturers until he should pay back the whole debt.’

~

Question 9: “If we do not forgive, will our soul suffer the torments from demons in hell?”

Answer: “Jesus told us very clearly what would happen to those who receive His ‘forgiveness’ but do not ‘forgive’ others!

‘So will My Heavenly Father do to you, unless each of you forgives your brother from your heart.’

~

. . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . .

Simple Reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

We can find interesting ideas about Jesus and The Bible in this, and other free books, writings, and Daily Posts on: https://catholicfundamentalism.com/the-book-of-revelation

If you like the no-cost downloads, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity. Don’t forget to share: catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

What are the “Two Kinds of People” on…

Some are blessed to realize: “The smartest people in History, like Abraham and Moses, listened to God. For...

The worst sins bring the greatest punishment. #16.

At my Judgment, will God’s Jury have billions of souls crying for “Vengeance” on me? ~ Question 1:...

Ceiling painting of Christ and his apostles

Peter’s Keys, James’ Guidance, and the Fall of…

  God blessed the first Catholics to connect the world’s people with God’s Word in Amos 9:7: “Are...

Catholics are the most blessed people on Earth.

Catholics are blessed to see A New Catholic Word: "peggals"....

What happened after the first, Jewish Catholics…

Surprise! Every Catholic in the world has been grateful for 2,000 years to those who drove the first...

People who are not Catholic should ask…

“Catholics ask and correctly answer Today’s Question!” ~ Question 1: “Can people who are not Catholic answer Today’s...