Catholics know! Only some souls shine brightly enough to be taken into Heaven.

~

Question 1: “It is true! Minds and bodies die. Why are souls only light or dark?”

Answer: “Our soul is the living crystal around which our mind and body were downloaded. It is immortal. Our soul cannot die, but it can get dark.”

~

Question 2: “What makes a soul get dark?”

Answer: “Sin keeps souls from absorbing The Light that comes from The God Who made every human soul in His Image.”

~

Question 3: “God is ‘Light’! Can a person produce ‘God’s Light’?”

Answer: “The first thing God Spoke Into Being was ‘Light’. The last thing He Created were human beings. A good Marriage is a ‘Holy Family’. Each can produce beacons of ‘God’s Light’ in the immortal souls of children they raise to get into Heaven.”

~

Question 4: “Do the souls of good parents shine the most brightly?”

Answer: “The souls of God’s Catholic priests and religious shine more brightly! They encourage ‘God’s Holy Families’ to produce more souls and guide them to shine forever among The Living Lights of Heaven.”

~

Question 5: “How do souls get into Heaven?”

Answer: “They are bright enough to get the ‘keys to The Kingdom of Heaven’ from The Son of God! He Spoke One Church Into Being with these ‘keys’!

‘And I tell you, you are Peter, and on this rock I will build My Church, and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys of The Kingdom of Heaven; . . .’

~

Question 6: “Do those Words of God take form in the ‘Light’ that makes His ‘keys to The Kingdom of Heaven’?

Answer: “Yes. The Seven Catholic Sacraments are His ‘Lights’ that let us see our way to Heaven.”

~

Question 7: What keeps people from producing bright and shining souls that glow forever with God’s Holy Light?”

Answer: “The living darkness of evil hates for anyone to shine brightly in God’s Light. They lead many to live in the dark shadows of sin.”

~

Question 8: “What is ‘sin’?”

Answer: “Sin is Willful disobedience to Any Word of God.”

~

Question 9: “How does God know if we sin?”

Answer: “Hebrews 4:12 tells us! ‘The Word of God is living and effective, discerning reflections and thoughts of the heart.’

~

. . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . .

Simple Reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

Many of us are puzzled by Chapters and Verses in Revelation. We can find interesting ideas about them in this new, free book: https://catholicfundamentalism.com/the-book-of-revelation

If you like the free downloads, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity. And, don’t forget to share: catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

The Lord Has Established His Throne in Heaven

Psalm 103 reminds us that the Lord’s throne is in heaven, His mercy infinite, and His Church the...
Christ walking on the water

Who are the brightest people on earth? #21.

Who are the brightest people on earth? Those who receive the most light from God. ~ Question 1:...

What does being Catholic let us be and do? #6.

May all be blessed to understand God’s Simple Command: “Be as Catholic as you can.” ~ Question: “What...

The Catholic Covenant focuses on immortal souls.…

Catholics Trust God, His Prophecies, and He Who Fulfilled them. ~ Question 1: “Why did St. Paul tell...

Catholics see another overlooked Prophecy of Jesus!…

If we ignore God's Angels, our minds and souls are shriveled, stained, and lost....

Good news for billions of Catholics in Ephesus…

Today’s Reading, Eph 2:19-22, begins with Good News from The Holy Trinity for the Catholics of Ephesus and...