Only Catholics can make “The Catholic Connection”!

First, Jesus walked alone. Then, He Ordained His First Catholic priests to help Him. What a blessing to the world!

Question 1:  “Did St. Matthew tell us how Jesus began His Work?

Answer:  “Mt. 9:35-37 tells us how He started.  ‘Jesus went around to all the towns and villages, teaching in their synagogues, proclaiming the Gospel of the Kingdom, and curing every disease and illness.’

~

Question 2:  “What did Jesus do next?”

Answer:  “‘At the sight of the crowds, His heart was moved with pity for them because they were troubled and abandoned, like sheep without a shepherd.’

~

Question 3: “How did Jesus solve that problem?”

Answer: “He defined the problem and understood that His ‘sheep’ need ‘shepherds’! ‘Then, He said to His disciples, ‘The harvest is abundant but the laborers are few; so ask the Master of the Harvest to send out laborers for His harvest.’

~

Question 4: “How did Jesus create ‘laborers’ for ‘His harvest’?”

Answer: “He ordained those who would become His First Catholic priests with This Power! Mt. 10:1 tells us: ‘Then He summoned His Twelve disciples and gave them authority over unclean spirits to drive them out and to cure every disease and every illness.’

~

Question 5: “Where did Jesus send The Disciples He Ordained with That Power?”

Answer: “‘Jesus sent out these Twelve after instructing them thus, ‘Go to the lost sheep of the house of Israel. As you go, make this proclamation: ‘The Kingdom of heaven is at hand.’

~

Question 6: “What did Jesus order them to do with The Power with Which He Ordained them?”

Answer: “‘Cure the sick, raise the dead, cleanse lepers, drive out demons. Without cost you have received;  without cost you are to give.’

~

Question 7: “Are His Catholic priests still Ordained with The Power to do that?”

Answer: “Catholic priests have provided these ‘keys’ for 2,000 years! ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 8: “I am a Christian. So, I cannot argue with Jesus. Catholic priests are Ordained in Living Link with Christ’s First Catholic priests. Are they the only people on earth empowered to give His obedient ‘sheep’ all seven of His Sacraments, the ‘keys to The Kingdom of Heaven’?”

Answers: “Yes.”

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to make “The Catholic Connection”! catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Nine Spoken and Unspoken Truths from Jesus.

Today’s Reading from Mt. 5:1-12 has Two Kinds of Truth that only Catholics clearly see: ~ 1: The...

Today’s reading ends with a dire Prophecy…

Catholics realize Prophecy #18 in Today's Catholic Reading has come true: there is no longer "one town" left...

Why Catholics are Pro-Life.

The people whose souls are let into Heaven are Pro-Life. ~ Question 1: “What Word of Jesus tells...

May we appreciate a Statistical Miracle in Butler…

The numbers are clear. Someone in Butler County,PA had something happen against odds of 12 million 250 thousand...

Paul’s Mission in Corinth: A Catholic Foundation

Paul's mission in Corinth marked a pivotal moment in the spread of Catholicism, bringing together Jews and Gentiles...

Catholics do not let God’s Gifts keep us from…

Catholics know humility helps us more at Judgment than vanity. ~ Question 1: “What overlooked human invention made...