Catholics see so clearly that all of human History is easy to understand!

Question 1: “Do Catholics see how simple History is by reading about ‘The Four Kingdoms’ that Daniel predicted?”

Answer: In Dn 2:31-45 Daniel said to Nebuchadnezzar: ‘In your vision, O King, you saw a statue, very large and exceedingly bright, terrifying in appearance as it stood before you.’

~

Question 2: “How did Daniel describe ‘four Kingdoms’ represented by the statue?”

Answer: “Nebuchadnezzar’s Kingdom was: ‘ . . the head of gold.‘ It’s ‘head’ was a King who was specifically chosen by God to rule.”

~

Question 3: “What was prophesied to follow?”

Answer: “‘Another kingdom shall take your place, inferior to yours, . . ‘

~

Question 4: “What symbolized an ‘inferior kingdom’ that followed?”

Answer: “The next ‘inferior kingdom’ is represented by Alexander The Great. His short-lived Empire symbolizes every ‘inferior kingdom’ put together by a genius obsessed with personal power.”

~

Question 4: “What ‘inferior kingdom’ is next in History?”

Answer: “‘. . then then a third kingdom, of bronze, which shall rule over the whole earth.’

~

Question 5: “What is an example of that sort of ‘inferior kingdom’?”

Answer: “The ‘third kingdom’ describes governments that evolved from ‘one man rule’ to longer-lasting systems. The Roman Empire is a specific example.”

~

Question 5: “What is the ‘fourth Kingdom’?”

Answer: “The Prophet Daniel was clear! ‘There shall be a fourth kingdom, strong as iron; it shall break in pieces and subdue all these others, just as iron breaks in pieces and crushes everything else.’

~

Question 6: “Who is The Ruler of the eternally triumphant ‘Kingdom’ described by Daniel in The Bible?”

Answer: “King Jesus! He rules The Kingdom that is The One, Holy, Catholic, and Apostolic Church on Earth.”

~

Question 7: “What! Is Daniel prophesying that Jesus Christ would be the ‘King’ of the ‘Kingdom’ whose Teaching ‘crushes everything else’?”

Answer: “Yes.”

~

Question 8: “Who lives in The Kingdom of Jesus Christ??”

Answer: “Everyone who obeys This Royal Decree of King Jesus lives in His Kingdom! ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 8: “Is all of human History that simple?”

Answer: “Yes.”

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

The Catholic Mission to Europe: A Divine Commission

In Acts 16:1–10, Paul receives a divine vision calling him to Macedonia, marking the Church's first mission into...

Only Catholics See the Miracle in John 13:31

John 13:31 reveals the Trinity and the Church’s purification. As Judas departs, Christ begins the glorification fulfilled in...

All who “struggle with God” are…

Unhappiness: juggling Words of God with worldly desires. Stop juggling! ~ Question 1: “Why is the story of...

Why is St. Paul one of the God’s Brightest…

That question leads to Two of the Hardest Questions Ever Asked at the end of this short post....

Older Mothers are Very, Very Important People.

An “Older Mother” brought John the Baptist into the World to prepare The Way for Jesus. ~ Question...

May all be blessed to put Every Word of God…

Abel was stoned by Cain for the same reason St. Stephen was stoned by those who tried to...