Only Catholics know! Mary obeyed God AND God obeyed Mary.

 

.                              Few Protestants understand two facts:  1.  Mary obeyed God.  2.  God obeyed Mary!

~

Question 1:  “How did Mary obey God?”

Answer:  “She said ‘I will be the handmaid of The Lord.’  Her obedience to God let Him take Human Form in Her Holy Womb using Her Holy DNA.”

~

Question 2:  “When did God obey Mary?”

Answer:  “John 2: 1-12 is clear!  At The Wedding Feast of Cana, families were in trouble.  They had run out of money and could not pay for the wedding dinner.”

~

Question 2:  “That would have been a terrible embarrassment!  What happened?”

Answer:  “Mary was aware of the problem.”

~

Question 3:  “What did Mary do?”

Answer:  ”‘The Mother of Jesus said to Him, ‘They have no wine.’  The happy celebration was about to come to a sad, family-destroying end.”

~

Question 4:  “What did Jesus do?”

Answer:  “He replied in a bantering tone:  ‘Woman, why turn to Me?  My Hour has not yet come.’

~

Question 5:  “What did Mary say?”

Answer:  “She said (to Herself) ‘O, Yes it has!’  She knew that Jesus would honor Her request.  Then, Mary gave Her next Direct Order of the day:  She ‘said to the servants, ‘Do whatever He tells you.’

~

Question 6:  “Mary knew Jesus would do something!   What did He do?

Answer:  “He told them to fill six stone water jars, each holding about 25 gallons, with water.”

~

Question 7:  “Did the servants obey The Direct Order that Mary made Jesus give them?”

Answer:  “Yes.  Then, Jesus gave ‘the servants’ another Direct Order.  ‘Take some to the steward.’

~

Question 8:  “What did the steward say when he tasted the wine?”

Answer:  “He was a wine connoisseur.  After one sip, he said in amazement:  ‘People generally serve the best wine first, and keep the cheaper sort until the guests have had plenty to drink;  but you have kept the best wine until now.’

~

Question 9:   Did that get the family out of financial trouble?”

Answer:  “The remaining ‘stone jars’ of ‘the best wine’ may have been worth two hundred dollars for each of the remaining five hundred bottles!

~

Question 10:  “What allowed That Miracle to happen?”

Answer:  “Catholics know Mary’s Place in Creation!   The Living Son of The Living God, Jesus Christ, HIMSELF,  obeyed Her Direct Order: ‘Do something!’

~

Question 11:  “Does Jesus Christ still honor His Blessed Mother’s requests?”

Answer:  “Only Catholics can Think Clearly about Hebrews 13:8.  ‘Jesus Christ is the same yesterday, today, and forever.’  Since He did as His Mother asked ‘yesterday’, He will do so ‘today’ and ‘forever’!”

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

Simple Reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

There are free books and writings on that site. The newest book is not “simple”, but it is interesting. https://catholicfundamentalism.com/the-book-of-revelation

If you like the free downloads, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity. And, don’t forget to share:  Simple Reasons to be Catholic.

Author's Notes:

Related:

Salt and Light: What Every Catholic Must Be

Jesus said Catholics are “the salt of the earth” and “the light of the world.” Losing either means...

Catholics see the happy end of History!

The first sin led to the first Confession. ~ Question 1: “What was mankind’s first sin?” Answer: “Genesis...

The smartest people have the best priorities.

What do the smartest people on earth want to do? ~ Question 1: “What do the smartest people...

Jesus heals the blind man

May all “Jesus Receivers” see This Word…

Jesus keeps many from being in “The Lost Generation” by letting us see This Word: ~ Question 1:...

Paul gives Simple, Powerful Reasons to Be Catholic!

Today's Catholic Bible Reading gives the world some of the shortest, simplest reasons to Be Catholic! 1 Timothy...

Catholics know: War takes many forms.

Catholics seek peace. May all be that blessed!...