Our soul either leads our spirit to “Holy Vanity” OR to “unholy vanity”.

Catholics are blessed with The Holy Vanity to make our spirit help our soul to get the only “keys to The Kingdom of Heaven” that Jesus Christ left on earth.

~

Question 1: “A person has one soul. Is our soul different than our spirit?”

Answer: “Our spirit is what organizes our mind and body. Hebrews 4:12 tells us: ‘For the word of God is alive and active. Sharper than any double-edged sword, it penetrates even to dividing soul and spirit, . .’

~

Question 2: “Can the soul rule the spirit?”

Answer: “The soul has the power to make its spirit obey God’s Teachings.”

~

Question 3: “What keeps the soul from leading the spirit to obey God?”

Answer: “Every group outside The Only Church Spoken Into Being by This Word of Jesus praises people for disobeying The Church-Creating Word with Which Jesus Christ Spoke One, Holy, Catholic, and Apostolic Church Into Being:

‘And I tell you, you are Peter, and on this rock I will build My Church, and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys of The Kingdom of Heaven.’

~

Question 4: “Can a soul force its spirit to obey That Word of God, be in His Church, and have the only ‘keys to The Kingdom of Heaven’ that God left on earth when He was here in Human Form?”

Answer: “The complexity of Creation was Spoken Into Being in order to give Free Will to every person on earth. Every soul has The Power to make its spirit obey God’s Teachings and get Christ’s ‘keys to The Kingdom of Heaven’ for it.”

~

Question 5: “Can the choice to obey God be identified as ‘Holy Vanity’?”

Answer: “‘Holy Vanity’ makes a soul lead its spirit, mind, and body to obey Every Word of God and get His ‘keys to The Kingdom of Heaven’.

~

Question 6: “In whose souls does ‘Holy Vanity’ best rule?”

Answer: “Catholic Saints lead their lives by the ‘Holy Vanity’ that drives them to serve God in all things, great and small.”

~

Question 7: “What other people on earth are blessed to live by ‘The Holy Vanity’ that leads to getting Christ’s ‘keys to The Kingdom of Heaven’?”

Answer: “Catholic priests and religious take Holy Vows of Poverty, Chastity, and Obedience. Their souls strive to make their spirits obey Every Teaching of God. Every Catholic soul works to do the same thing to the degree expected of us.”

~

Question 8: “What causes some to embrace ‘unholy vanity’ that serves its spirit instead of God?”

Answer: “Creation is an ongoing battle for every human soul. God wants every human soul to be forever in Heaven, among those eternally blessed to be among ‘You are My friends if you obey My commands.’

The devil and his fallen angels want to devour as many souls as possible. Their desire take form in every disobedience that is an ‘unholy vanity’.”

~

May every soul be blessed to not let our spirits’ ‘unholy vanities’ keep us from getting the only ‘keys to The Kingdom of Heaven’ left on earth by Jesus Christ, Himself!

. . . . . . . . . . . .

Simple Reasons to be Catholic. https://catholicfundamentalism.com/

We can find interesting ideas to read and to share in the Daily Posts and essays. Many like the free books: https://catholicfundamentalism.com/our-books/

If you like the no-cost downloads, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity. We may help others by sharing: catholicfundamentalism.com

The best book of the last Century is “The Diary of St. Faustina”. It helps each of us realize how much Jesus loves our soul. https://www.saint-faustina.org/diary-full-text/

Author's Notes:

Related:

Only Catholics can see and do what “the blind…

From the First Catholic Bishops to Bartimaeus to St. Paul, Jesus blesses many with the light to see!...

May every Victim of Protestantism be blesssed by…

God loves us so much He sent His Son to make it easier than ever to get our...

The Last Day of 2024 is our First Prayer for The…

THIS IS: A Simple Reason to “Be Catholic!” ~ Question 1: “Do four short verses in 1 John...

Religion and Politics meet in Today’s…

Why did Jesus let Pontius Pilate and Herod stop being enemies and become friends on Palm Sunday, when...

Catholics know what Jesus teaches: There are…

Catholics correctly conclude: "Demons know more than the 'poor captives' whom they lead to disobey The Church-Creating Word...

Before Christ, Melchizedek helped people after Adam…

Those who encourage the destruction of any life between conception and natural death condemn their own souls....