Souls 7. “What is the best way to get my soul into Heaven?”

Catholics receive the light that lets us see God!

Question 1: “Most Christians believe that God is One Being in Three Persons. Each of us is ‘made in the image of God.’ Do we have ‘three persons’?”

Answer: “We have a soul, spirit, and body.”

~

Question 2: “Which came first?”

Answer: “Our soul came into being at the moment of our conception.”

~

Question 3: “What happened next?”

Answer: “God’s ‘DNA program’ for our spirit and body was downloaded. We took human form.”

~

Question 4: “Is our brain part of our body?”

Answer: “Yes. Our spirit lives in our brain. It communicates with our body through our nerves.”

~

Question 5: “Where does our soul live?”

Answer: “In, or near, our spirit.”

~

Question 6: “Does our soul tell our spirit what to tell our body to think, say, and do?”

Answer: “Yes.”

~

Question 7: “What should our soul tell our spirit to do?”

Answer: “First: Learn as much as we can about God. Second: Obey His Teachings.”

~

Question 8: “What happens if our soul does not tell our spirit to obey God?”

Answer: “Our soul falls into sin.”

~

Question 9: “Does sin measure our far our soul has fallen from God?”

Answer: “Yes. The farther our soul is from God, the less of His Light it receives.”

~

Question 10: “Is our distance from God measured by the brightness of our soul?”

Answer: “Yes.”

~

Question 11: “What if our soul only makes our spirit obey some Teachings of God?”

Answer: “We live in the twilight. Our soul is only part way to God.”

~

Question 12: “Can our soul live in only three places: light, dark, and twilight?”

Answer: “Yes.”

~

Question 13: “What is the fastest way to get more of God’s Light in our soul?”

Answer: “Obey This Teaching of He Who Fulfilled The Prophecies! ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it.’

~

Question 14: “Why is That Teaching so important?”

Answer: “It is The Only Word of God that specifically tells us the exact location of ‘the keys to The Kingdom of Heaven’.”

~

Question 15: “What are those ‘keys’?”

Answer: The Seven Catholic Sacraments and the intercession of His Holy Saints and Angels in Heaven.”

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic: catholicfundamentalism.com

Books of reasons in the Free Books section at the top of that page.

Author's Notes:

Related:

Catholics are able to see The Loving Programmer Who…

Catholics see what Protestants do not: God downloaded The Binary System that lets computers work. ~ Question 1:...

Cain, Abel, and “DNA Upgrades” in…

Catholics know more than anyone else about “DNA Upgrades” that have made us the most blessed people in...

Is God speaking to people, political parties, or…

Like Abel, may all be blessed to love God, neighbors, families, and authorities. ~ Question 1: “Is God...

One person on television helped Catholics know more…

One of the most inclusive Histories in History!...

Why is St. Monica so important?

We may ask St. Monica to help us better love The Church eternally echoing from This Word of...

If we are not “Children of God”, whose…

May all be blessed with ‘God’s DNA Upgrade” that lets us “Get Those Keys”! ~ Question 1: “Does...