Catholics are blessed! We see the need to heed ‘the most beloved disciple’ of Jesus Chris!

Question 1: “Does St. John tell us how to ‘know’ Jesus?”

Answer: “1 Jn 2:3-11 is clear! ‘Beloved: The way we may be sure that we know Jesus is to keep His commandments.‘”

~

Question 2: “What about people who say they ‘know’ Jesus but do not ‘keep His commandments’?”

Answer: “St John describes them! ‘Whoever says, ‘I know Him,’ but does not keep His commandments is a liar, and the truth is not in him.’

~

Question 3: “Those are strong words! St. John says that anyone who says they ‘know’ Jesus and does not keep His commandments is a liar, and the truth is not in him!’ Does that apply to everyone who willfully disobeys Any Teaching of Jesus Christ?”

Answer: “Every Teaching of Jesus Christ is a ‘commandment’ from Him! Those who ‘know Him’ will obey Him!”

~

Question 4: “Does that apply to Willful Protestants who refuse to obey This Decree from Jesus Christ? ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

Answer: “St. John is clear. Only a ‘liar’ would say ‘I know Jesus.’ and disobey Any Word from Him.”

~

Question 5: “Please try to be more clear! What do we know about a person who says ‘I know Jesus’ Jesus and disobeys Him”

Answer: “St. John made the false nature of such a person clear! ‘and the truth is not in him.’

~

Question 6: “What people on earth do have ‘truth in’ them?”

Answer: St. John tells us that Catholics have ‘truth’ in us! ‘But whoever keeps his word, the love of God is truly perfected in him.’

~

Question 7: “Does St. John tell why we should be Catholic?”

Answer: “Yes! ‘This is the way we may know that we are in union with him: whoever claims to abide in him ought to walk just as he walked.’ Every Catholic will ‘walk’ in the path laid out by The Only Church Jesus Christ Spoke into Being with His Holy Word!

~

Question 8: “What Holy Word of Jesus is that?”

Answer: One more time! ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

St. Paul’s Mission in Corinth: Perseverance…

In Corinth, St. Paul faced opposition yet remained steadfast, teaching the Word of God and exemplifying the courage...

Epiphany reveals: The Catholic Connections! #12.

Epiphany gives obedient believers reasons to “Be Catholic!” ~ Question 1: “What ‘Catholic Connections’ are revealed during Epiphany?”...

Today’s Reading shows Catholics how to be…

God's grateful people know: "Each must do as already determined" by the gifts God has given to "each"...

Unlike other believers, Catholics respect both…

Catholics know there are "Temple Prophecies" and "Messianic Prophecies". The more of God's Prophecies we believe, the more...

From here to outer space: “God is wherever…

If “God is wherever He wants to be.” can He save a soul in Outer Space? ~ Question...

What do Catholics learn from Gideon and Peter?…

When God took Human Form, He sent His First Catholic Pope and 12 Disciples against evil forces that...