.                                      Catholics are blessed to Carry The Cross through “factions” of Willful Protestants.

~

Question 1:  “Where does St. Paul tell us to ‘Beware of Willful Protestantism!’?”

Answer:  “In 1 Cor. 11;17-26, and 33, St. Paul sums up Willful Protestantism in one sentence!  ‘Brothers and sisters:  In giving this instruction, I do not praise the fact that your meetings are doing more harm than good.’

~

Question 2:  “Do people who disobey The Holy Word with Which Jesus SPOKE One, Holy, Catholic, and Apostolic Church Into Being: ‘And I tell you, you are Peter, and on this rock I will build My Church, and the gates of hell shall not prevail against it.  I give you the keys of The Kingdom of Heaven; . . . do ‘more harm than good’?”

Answer:  “Yes, but this is interesting!  St. Paul tells us there ‘have’ to be self-righteous Willful Protestants!  ‘First of all, I hear that when you meet as a Church there are divisions among you, and to a degree I believe it;  there have to be factions among you . . .’

~

Question 3:  “Did St. Paul tell why ‘there have to be factions’ among Christians?”

Answer:  “God uses ‘factions’ to let His actual ‘followers’ identify those who reject Church Teachings.  Willful Protestantism exists ‘. . .in order that also those who are approved among you may become known.’

~

Question 4:  “Do we want to be among those who ‘approved’ of those who let it become ‘known’ that they disagree with Any Teachings from The First Catholic Bishops?”

Answer:  “St. Paul tells us to avoid all who want us to disobey Any Word of Jesus or Any Teaching of His Church.”

~

Question 5:  “Have The Profiteers of Protestantism invented 50,000 Marketing Plans that appeal to that many ‘factions’ of donors?”

Answer:  “That’s what St. Paul explains!   ‘When you meet in one place, then, it is not to eat the Lord’s supper, for in eating, each one goes ahead with his own supper (‘supper’ = Willful Protestant beliefs), and one goes hungry while another gets drunk .  .  .’

~

Question 6:  “What do some groups of Willful Protestants get ‘drunk’ on?

Answer:   They are ‘drunk’ on their own vanity!   They stagger blindly from one self-serving notion to another.”

~

Question 7:  “What does St. Paul tell those people?”

Answer:  “He asks a simple question!  ‘Do you not have houses (of your own?) in which you can eat and drink?  Or do you show contempt for the Church of God and make those who have nothing (in common with you?) feel ashamed?’

~

Question 8:  “Does St. Paul approve of that self-righteousness?”

Answer:  “His teaching to Willful Protestants is clear!  ‘What can I say to you? Shall I praise you?  In this matter I do not praise you.’

But, St. Paul does appear to approve of the process by which the self-serving vanity of Willful Protestantism is exposed.

The Profiteers of Protestantism ‘automate’ the process of separating ‘You are My friends if you obey My commands.’ from those they lead to willfully disobey Any Word from Jesus.”

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

Simple Reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

There are free books and writings. The newest book is not “simple”, but it is interesting. https://catholicfundamentalism.com/the-book-of-revelation

If you like the free downloads, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity. And, don’t forget to share: catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

On Holy Tuesday, why are Catholics reminded of our…

Catholics know: God made us what we are while we were in our Mother’s Womb. ~ Question 1:...

What do “Approved Intellectuals” do all…

May "Approved Intellectuals" heed Today's Word from He Who Fulfilled The Prophecies and "learn" the eternal fate of...

Today’s Catholic Reading begins and ends with…

Catholics connect the beginning and end in every part of life. ~ Question 1: “What ‘beginning’ do Catholics...

Catholics choose to ride on God’s…

We consider! Many Protestant ministers help people by saving souls from falling farther from God by keeping riders...

Why Catholics honor The First Catholic Martyr on…

St. Paul tells us in 1 Thessalonians 4:1-8 that we "please God by refraining from (all) immorality"....

Catholics learn more history in four minutes than…

Powerful telescopes let Catholics see that over 13 trillion light-years of God’s Creation Timeline began when The God...