St. Paul’s road to Heaven: “Believe.” “Obey.” “Stand Firm.”

.
St. Paul tells us what we must do to let Jesus Christ get our souls into Heaven.

~

Question 1: “How can I get my soul into Heaven?”

Answer: “Good beginning! That is the most intelligent question anyone can ask! St. Paul tells us in Today’s Reading, Philippians 3:17-4.

~

Question 2: “What does St. Paul tell us?”

Answer: “Follow the examples of obedient Christians! ‘Join with others in being imitators of me, brothers and sisters, and observe those who thus conduct themselves according to the model you have in us.’

~

Question 3: “Does St. Paul describe those who refuse to follow his teachings and examples?”

Answer: “St. Paul tells us about those who willfully disobey examples and teachings of The Apostles! ‘For many, as I have often told you and now tell you even in tears, conduct themselves as enemies of the cross of Christ.’

~

Question 4: “What happens to the immortal souls of those who choose to live as ‘enemies’ of Christ?”

Answer: “St. Paul gives a short answer! ‘Their end is destruction.’!”

~

Question 5: “Does St. Paul tell us why people choose to go to ‘destruction’?”

Answer: “He tells us what they want to worship and think about. ‘Their God is their stomach; their glory is in their ‘shame’. Their minds are occupied with earthly things.’

~

Question 6: “How do Catholics keep our ‘minds occupied’?

Answer: “We focus on Jesus! ‘But our citizenship is in Heaven, and from it we also await a Savior, the Lord Jesus Christ.’

~

Question 7: “What will Jesus do for us?”

Answer: “He allows Catholics to receive His Body and Blood! ‘He will change our lowly body to conform with His glorified Body by The Power that enables Him also to bring all things into subjection to Himself.’

~

Question 8: “What should we do after we obey The Apostle’s obedience to This Word of Jesus Christ: ‘And I say unto you thou are Peter and on this rock I build My Church, and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys of The Kingdom of Heaven; . .’ and receive His Body and Blood in Catholic Communion?”

Answer: “We must ‘stand firm’! ‘Therefore, my brothers and sisters, whom I love and long for, my joy and crown, in this way stand firm in the Lord, beloved.’

~

. . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . .

Simple Reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

The site has free books and writings. Many of us are puzzled by Chapters and Verses in Revelation. We can find interesting ideas about them in this new, free book: https://catholicfundamentalism.com/the-book-of-revelation

If you like the free downloads, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity. And, don’t forget to share: catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Ceiling painting of Christ and his apostles

A new way to see The Old and New Testaments: The…

Computer-Age Catholics understand: God’s Prophets predicted when and where God’s Creation Program would be Updated. ~ Catholics start...

A short look at a l o n g s e n t e n c e ! #9.

Question 1: “How does a short look at a l o n g s e n t e...

People who are not Catholic should ask…

“Catholics ask and correctly answer Today’s Question!” ~ Question 1: “Can people who are not Catholic answer Today’s...

Today’s Reading: Five Sentences tell us to…

Five Sentences from St. Paul guide Catholic souls to the only “keys to The Kingdom of Heaven” Jesus...

Christ walking on the water

Who are the brightest people on earth? #21.

Who are the brightest people on earth? Those who receive the most light from God. ~ Question 1:...

Priest hearing a man's confession outside

God’s “enemies” prefer…

Few "frauds" on earth are as "complex" as: "We SAY that we believe in Democracy, but WE will...