The Protestant Mistake: “I believe in Jesus. I’m going to Heaven.”

. Jesus wants everyone to get into His boat. What is His ‘boat’? The Barque of Peter!

~

Question 1: “Jesus was clear in John 11:25-26: ‘I am The Resurrection. . . whoever lives and believes in Me will never die.’ Did Jesus tell us that all we need to do get to Heaven is to ‘believe’ in Him?”

Answer: “Jesus did not say ‘where’ the soul of every ‘believer’ would live forever.”

~

Question 2: “What does that mean?”

Answer: “Jesus was clear! Anyone who ‘lives and believes in Me will never die.’ Jesus did not say ‘where’ a believer’s soul would live forever.'”

~

Question 3: “What does that mean?”

Answer: “Every believer’s soul will live forever in one of two places. Each will live in the eternal joys of Heaven or in the everlasting agonies of hell.”

~

Question 4: “What must every ‘believer’ do to get our immortal soul into Heaven?”

Answer: “We must strive to be in The Special Group Jesus described in John 15:14! ‘You are My friends if you obey My commands.’

~

Question 5: “How do His ‘obedient friends’ get into Heaven?”

Answer: “Jesus gives His ‘obedient friends’ the ‘keys to The Kingdom of Heaven’.”

~

Question 6: “Where do His ‘obedient friends’ get those ‘keys’?”

Answer: “From The Only Church Jesus Christ Spoke Into Being with His Holy Word:

‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 7: “Do only Catholics get those ‘keys’?”

Answer: “No one who willfully and knowingly chooses to reject His Word, Church, or ‘keys’ may have them.”

~

Question 8: “Why isn’t it enough to just ‘believe’?”!

Answer: “If we freely choose to disobey Any Word of Jesus, we have broken The First Commandment, ‘You shall have no other gods before Me’.”

~

Question 9: “Is disobeying Any Word of Jesus putting our opinions and beliefs ‘before God’?”

Answer: “Jesus was very clear about that in John 10:30. ‘I and The Father are One.’

~

. . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . .

Simple Reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

We can find interesting ideas about getting into Heaven in this, and other free books: https://catholicfundamentalism.com/the-book-of-revelation

If you like the free downloads, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity. And, don’t forget to share: catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Who were the first Protestants to pay for…

Today’s Reading, Mt.28:8-15, teaches us how much some Protestants have hated threats to their income for the past...

How Catholics understand God’s words:…

Catholics are blessed to see The Trinity described Itself with these Words in Exodus 3:13-20: "I am who...

How the devil tried to divide Catholics through…

The early Church’s circumcision debate threatened unity, resolved at the Council of Jerusalem, affirmed salvation by faith, not...

God asks One Eternal Question! May our…

What Question has God been asking every person who ever lived? ~ Question 1: “What ‘Eternal Question’ does...

Jesus saves Saint Peter from drowning

Abraham: The Important Upgrade in Human DNA.

Abraham is “The Important Upgrade in Human DNA” who prepared us for Jesus. ~ Question 1: “When did...

Catholics know: Some “Parables” of…

A new look at an old Parable in Today’s Reading helps many be Catholic: ~ Question 1: “What...