This short Psalm connects King David and Jesus and St. Faustina to us! #4.

What did the blind man say that moved Jesus to let him see?

~

Question 1: “Does Today’s Psalm reach across 3,000 years to connect King David and Jesus and St. Faustina and us?”

Answer: “Today’s Psalm Reading, Ps 52:10-11 is very short and teaches us this!

Reading 1: ‘I, like a green olive tree in the house of God, Trust in the mercy of God forever and ever.’

Response: ‘I trust in the mercy of God for ever.’

~

Reading 2:‘I will thank You always for what You have done, and proclaim the goodness of Your Name before Your faithful ones.

Response: ‘I trust in the mercy of God for ever.’

~

Question 2: “How does that Psalm from King David connect us with St. Faustina?”

Answer: “St. Faustina reduced all Catholic Teaching to five words about The Son of David! ‘Jesus I trust in You’

~

Question 3: “What does that let Catholics see?”

Answer: “We see that every Catholic priest is Ordained in Living Link with The First Catholic Bishops. His Disciples were Personally Ordained by The Son of David!”

~

Question 4: “Does Jesus tell us how we can see that?”

Answer: “Jesus gave us one prayer that gets His help! The Bible tells about a blind man who wanted to see.”

~

Question 5: “What did that blind man say to Jesus, 3,000 years ago?”

Answer: “‘So he began shouting, ‘Jesus, Son of David, have mercy on me!’

~

Question 6: “What did Jesus do?

Answer: “Jesus let the blind man see!”

~

Question 7: “What does Jesus do when a Willful Protestant who wants to ‘Trust in Him’ says: ‘Son of David, have mercy on me!’?”

Answer: “He lets that blind person see The Eternal Truth He gives us in Every Teaching in The Catholic Catechism!”

~

Question 8: “What! How do we know that Every Teaching in The Catholic Catechism is Truth from Jesus Christ?”

Answer: “Jesus was very clear! God’s Power will not let any evil ‘prevail’ over Teachings of The Church HE SPOKE into Being with His Word!

‘And I say unto you, thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

That is why Catholics are Catholic! The more we say “Jesus I trust in You”, the more clearly we will see Him. Catholics see something invisible to many! We see why there is no . at the end of that sentence!

~

. . . . . . . . . . . .

Simple Reasons to be Catholic. https://catholicfundamentalism.com/

We can find interesting ideas to read and to share in the short Daily Columns. Many like the free books: https://catholicfundamentalism.com/our-books/

If you like the no-cost downloads, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity. We may help others by sharing: catholicfundamentalism.com

The best book of the last Century is “The Diary of St. Faustina”. It helps each of us realize how much Jesus loves our soul. https://www.saint-faustina.org/diary-full-text/

Author's Notes:

Related:

The Simplicity of Catholic Teaching: Acts 15 and…

The early Church, guided by the Holy Spirit, simplified the path to salvation by reducing 613 Mosaic laws...

Moses helped Jesus open the door to Heaven for…

Today’s Reading tells us which souls are “greatest in Heaven” ~ Question 1: “Does Today’s Catholic Reading explain...

Catholics ask: “Do Moses and Jesus put…

Words of God in Today’s Bible Reading helps Catholics see how to put Protestantism in Perspective. ~ Question...

God’s Prophets predicted which souls would…

Catholics hear The Prophet Daniel (Dan. 7:9-10,13,14) calling us to: "Be Catholic!" We are blessed to understand The...

God’s Progress: Those who used to stone women…

Those driven to “stone someone” were glad to have Catholics replace women as their target. ~ Question 1:...

For Catholics, Today’s Reading IS…

How does Today’s “Amazing” Reading come true for Catholics receiving Communion? ~ Question 1: “How does Today’s “Amazing”...