Two realities and Three groups: Indians; buffalos; Catholics.

 

 

Indians used to light fires to drive herds of buffalos over cliffs.  They still do!

~

Question 1:  “What are the ‘Two Realities’?”

Answer:  “‘Catholic Reality‘ and Conventional Reality’.”

~

Question 2:  “What is the difference?”

Answer:  “‘Catholic Reality’ is grateful obedience to Teachings of The Only Church spoken into being by This Word of Jesus Christ: ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 3:  “What is ‘Conventional Reality’?”

Answer:  “‘Conventional Reality’ is made from beliefs of the other two groups of people in the world:   ‘Indians’ and ‘buffalos’ .”

~

Question 5:  “Can you make that clearer?”

Answer:  “American Indians would would light fires and scream loudly to make herds of frightened buffalos run over cliffs.  When the ‘buffalos’ were dead or crippled, ‘Indians’ would take their meat, skins, and horns.  ‘Indians’ make their livings by driving herds of ‘buffalos’ over cliffs!”

~

Question 6:  “Are ‘buffalos’ easily ‘stampeded’ into running over cliffs?”

Answer:  “Yes.   The cleverest ‘Indians’ always light new fires and scream new war cries to make frightened herds of ‘buffalos’ run over cliffs.”

~

Question 7:  “Why do ‘buffalos’ stay in the herd?”

Answer:  “‘Indians’ work very hard to scare any ‘buffalo’ who thinks about leaving the ‘herd’!   They want every ‘buffalo’ to run over every cliff they can find.”

~

Question 8:  “Why are ‘Indians’ so desperate to drive ‘buffalos’ over cliffs?”

Answer:   “‘Conventional Reality’ boils down to this:   ‘Indians’ make a living by killing ‘buffalos’!”

~

Question 9:  “How is ‘Catholic Reality’ different?”

Answer:  “Catholics do not let ‘Indians’ stampede us into running over cliffs!”
~

Question 10:  “What keeps Catholics from turning into ‘Indians’ and ‘buffalos’?”

Answer:  “Catholics want our souls to be among those allowed into Heaven:   ‘You are My friends if you obey My commands.’

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Computers are a Catholic Miracle that lets us…

Catholic souls can be “re-filed” and saved. Some souls are permanently “de-filed”. ~ Question 1: “What does it...

Forty Days of The First Lent saved a city filled…

Many Catholic souls are saved by our Forty Days of Lent. ~ Question 1: “What do we learn...

Is God speaking to people, political parties, or…

Like Abel, may all be blessed to love God, neighbors, families, and authorities. ~ Question 1: “Is God...

Today’s Reading: Exodus is “A Catholic…

When those who love themselves more than their neighbors can't win arguments against The Fulfillment of Prophecies, they...

Holy Thursday commemmorates The Last Supper.

Jesus Provided His Body and Blood for the First Catholics at The Last Supper. It is too much...

St. Paul became Catholic. May all be similarly…

We know Paul began as an anti-Catholic! He arrested Catholics and put them in jail before he saw...