What are the beast’s “seven heads” and “ten horns”?

Each of the beast’s heads can have more than one horn!”

Question 1. In The Book of Revelation (13:1), a ‘beast’ is described with ‘seven heads’ and ‘ten horns’. What do the ‘seven heads’ signify?”

Answer: “Each of the ‘seven heads’ represent one of the Seven Deadly Sins: pride, envy, greed, gluttony, anger, lust, and sloth.”

~

Question 2: “What does ‘the beast’ do with its ‘seven heads’?”

Answer: “It thinks up ways to get every person, family, and nation to reject Teachings from God.”

~

Question 3: “Can you give an example of that?”

Answer: “We look at History! Greeks, Romans, Chinese, Maya, Inca, and similar nations were confused and destroyed by the forces of evil. So were billions of souls and families.”

~

Question 4: “When did evil begin getting people to hate and kill their neighbors?”

Answer: “When the devil got Cain to kill his brother, Abel.”

~

Question 5: “What are the ‘ten horns’ on the beast’s ‘seven heads’?”

Answer: “Each ‘horn’ is the specific opposite of one of The Ten Commandments. The ‘first horn’ leads people to put themselves ‘before God’. The other nine horns get into the mind and lead people to lie, cheat, steal, lust, kill, and disobey all Ten Commandments.”

~

Question 6: “The beast has ‘seven heads’ and ‘ten horns’. Can the necessary ‘horns’ be moved to the ‘head’ that needs them?”

Answer: “The ‘horns’ move from one ‘head’ to another. The need to ‘steal’ and ‘kill’ may be needed to devour a soul. So, any ‘head’ can ‘borrow’ the necessary ‘horns’ to lead a person into error. We may call them ‘portable horns’.”

~

Question 7: “When one of the ‘heads’ wants someone to fall farther into sin, can they use all ten ‘horns’?”

Answer: “Yes! The ‘beast’ wants everyone on earth to disobey all of The Ten Commandments.”

~

Question 8: “Do the ‘seven heads’ and ‘ten horns’ focus the devil’s destructive desires on any group of people?”

Answer: “The more a person obeys God, the more ‘heads’ and ‘horns’ of ‘the beast’ will attack them.”

~

Question 9: “Whom does ‘the beast’ work hardest to destroy?”

Answer: “‘The beast’ hates all who obey This Teaching from He Who Fulfilled The Prophecies! ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

A free book about Revelation: https://catholicfundamentalism.com/the-book-of-revelation

Author's Notes:

Related:

Jesus saves Saint Peter from drowning

Was the “crippled man” the first…

“Peter clung to Jesus. The crippled man who had been cured clung to Peter.” Catholics and converts “cling”...

Respect for Jesus lets Catholics live by…

Then, Jesus made His Great Decree to St. Thomas and to every Catholic who ever lived: "Blessed are...

Everyone blessed to know this will be Catholic!

Many people avoid the joy of being closer to God. Catholics may help them by sharing a new...

Our “Jesus Receiver” keeps us from…

How does our “Jesus Receiver” keep us from sinking into sin? ~ Question 1: “How can our ‘Jesus...

St. Augustine is God’s Reason to honor…

1 Thessalonians 3:7-13 connects Catholics with St. Monica and her similarly blessed son, St. Augustine: "For we now...

Catholics know: “Today’s Reading tells…

Who are “scribes”? Can they get “the keys to The Kingdom of Heaven”? ~ Question 1: “How does...