Why do Catholics think about souls and Heaven and “pearls”?

There are 12 gates in The Heavenly City. Each is a ‘pearl’. Catholics ask: “How big are those ‘pearls’?”

~

Question 1: “Catholics ask an odd question: ‘Is it better to have a ‘big soul’ or a ‘small soul’?”

Answer: “Some Catholics want to have a ‘small soul’!”

~

Question 2: “Why?”

Answer: “The Book of Revelation, 21:21, tells us ‘there are 12 gates in The City of God’. Each of them is the size of a ‘pearl’. The biggest ‘pearls’ on earth are not much bigger than a thumbnail. Tiny ‘seed pearls’ are smaller than this dot: . That is the size we were when we were conceived and blessed with life!”

~

Question 3: “Do some Catholics believe the ‘twelve gates’ in the immense walls of Heaven could be seed pearls, even smaller than this: . ?”

Answer: “No believer would ever insult God by limiting His Power to conventional human thinking!”

~

Question 4: “The City of Heaven is immense! It is a cube 1,500 miles (2,414 kilometers), on each side! Where does The Bible say it’s 12 gates are no bigger than a single ‘pearl’?

Answer: “Revelation 21:21 is very clear. ‘The twelve gates are twelve pearls, each gate being made of a single pearl . . ‘

~

Question 5: “Can a soul swollen by vanity get through those tiny ‘gates of Heaven’?”

Answer: “‘the keys to The Kingdom of Heaven’ let some souls get through the tiny gates of Heaven’s huge, impenetrable walls!”

~

Question 6: “Where do we get those ‘keys’ for our soul?”

Answer: “Jesus Christ left them to The Church He Spoke Into Being with His Holy Word! ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 6: “What happens to swollen souls after they ‘bounce off’ the walls of Heaven?”

Answer: “They drop straight to hell. Their damaged souls look like cars that drove into rock walls!”

~

Question 7: “Do all the souls that can’t get through the gates go to hell?”

Answer: “No. Before they die, some people are smart enough to ask God to burn their soul-swelling impurities away in Purgatory.”

~

Question 8: “Is that true?”

Answer: “It is Catholic Teaching. No one who thinks clearly about Jesus would ignore The Promise of Jesus that is The Foundation of all Catholic Teachings: ‘and the gates of hell shall not prevail against it.’

~

Question 9: Does The Bible tell us anything more about ‘pearls’?”

Answer: “Matthew 13:44-46 tells what one rich person was smart enough to do! ‘Again, the kingdom of heaven is like a merchant seeking fine pearls, and upon finding one pearl of great value, he went and sold all that he had and bought it.’

~

Question 10: “Was the rich ‘merchant’ trading in all that he had so his soul would fit through one of those ‘gates’?”

Answer: “Yes. He no longer wanted to ‘throw his pearls before swine’.”

~

. . . . . . . . . . . .

Free books and simple reasons to be Catholic: catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Today’s Reading: A message to our…

For God’s Judgment, make This Plan: / Be as Catholic as you can!) ~ Question 1: “What makes...

Why did Rebecca love her son Jacob more than she…

Catholics understand: The "Abrahamic Electrons" in everyone's DNA can be "upgraded" by The Catholic Sacraments. Anyone may become...

Catholics learn more history in four minutes than…

Powerful telescopes let Catholics see that over 13 trillion light-years of God’s Creation Timeline began when The God...

Priest holding the monstrance with incense clouds

This is Amazing: Catholics and demons see Jesus…

Catholics and demons share This Word of Wisdom that Protestants cannot fully understand: "I know Who YOU Are:...

How did St. Paul learn how to work so well in Rome…

“How did St. Paul save himself when angry Pharisees and Sadducees wanted to kill him when he returned...

Catholics know better than others why The Son of…

Only Catholics can correctly connect 13 trillion light-years of Creation and hundreds of thousands of years of Human...