Why do people put earthly “kings” before God?

. How does God keep people from sinking?

~

Question 1: “Was there ever a group of people on earth who wanted to be ruled by God?”

Answer: “The Twelve Tribes of Israel knew that God freed them from slavery to earthly leaders in Egypt. His Miracles led them to want to be ruled by Him.”

~

Question 2: “Why did they stop following God?”

Answer: “The richest people among them wanted leaders who would help them get more money from their neighbors.”

~

Question 3: “Is that why 1 Sm 8:4-22 tells us that ‘all the elders of Israel came in a body to Samuel at Ramah’?

Answer: “Yes. That is why they ‘said to him, ‘Now that you are old, and your sons do not follow your example, appoint a king over us, as other nations have, to judge us.’

~

Question 4: “That was the end of freedom and faith for their families! What did Samuel do?”

Answer: “‘Samuel was displeased when they asked for a king to judge them. He prayed to The Lord, however, Who said in answer:
‘Grant the people’s every request.’

~

Question 5: “Did God tell Samuel why people wanted to be led by men rather than by Him?”

Answer: “God knew! ‘It is not you they reject, they are rejecting Me as their king.’

~

Question 6: “Why do many people ‘reject’ God and want earthly rulers?”

Answer: “They want leaders who help the richest and most powerful people get richer and more powerful. They always want leaders who will help them get more.”

~

Question 7: “Don’t people know that?”

Answer: “They are easily confused! Many will reject God for promises of a little money for themselves.”

~

Question 8: “If that’s all there is to political activity, what’s the point of life?”

Answer: “In every Age and in every Place, God separates the souls of those who obey His First Commandment from those who who put the their desires ‘before’ Him.'”

~

Question 9: “How has God been separating His people from ‘all the elders’ for the last 2,000 years?”

Answer: “Some people obey This Holy Word of His Son and others do not. ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic: catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Only Catholics see and solve: Great Mysteries in…

Today's Reading includes Hebrews 4:22: "The Word of God is living and efective, able to discern the reflections...

May every soul be blessed to get as close to Jesus…

May every person’s “Jesus Receiver” let us get as close to Jesus as we can, Before Judgment! ~...

Those in the synagogue hated Jesus for telling them…

Many wanted to kill Jesus for reminding them that a Syrian General was cured by God and they...

Catholics are able to see The Loving Programmer Who…

Catholics see what Protestants do not: God downloaded The Binary System that lets computers work. ~ Question 1:...

Catholics know: “Today’s Reading tells…

Who are “scribes”? Can they get “the keys to The Kingdom of Heaven”? ~ Question 1: “How does...

Catholic “Jesus Receivers” know:…

Mary: God’s Miracle of Mexico and The World. ~ Question 1: “Why are Catholic ‘Jesus Receivers’ blessed to...