Willful Protestantism: Thinking more but NOT thinking clearly. 1.

.             Jesus gave His Life so we could think clearly about having and getting “the keys to The Kingdom of Heaven”.

~

~Question 1:  “What do Willful Protestants not think clearly about?”

Answer:  “No Willful Protestant wants to think clearly about This Word of Jesus!  ‘And I tell you, you are Peter, and on this rock I will build My Church, and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys of The Kingdom of Heaven, . . .’

~

Question 2:  “Why don’t Willful Protestants want to think clearly about that?”

Answer:  “The Only Church Spoken Into Being by That Word of Jesus has Teachings that many do not want to follow.”

~

Question 3:  “What Catholic Teachings do Willful Protestants not want to follow?”

Answer:  “Most Willful Protestants want to avoid This Catholic Teaching:  ‘Life must be protected from conception until natural death.’

~

Question 4:  “Many Protestants are pro-life.”

Answer:  “Those who think clearly know that life begins at conception.  Then, the unborn baby is smaller than a grain of salt.  We were once smaller than the . at the end of this sentence.   May all pro-life Protestants think clearly about how tiny they once were and about The Church Who protects that defenseless life.”

~

Question 5:  “What happens when people think clearly about that?”

Answer:  “They realize that only The Catholic Church has upheld That Teaching for 2,000 years.”

~

Question 6:  “What happens when people think clearly about that?”

Answer:  “Many realize they have participated in the deaths of unborn children with pills and implants by actions or donations.”

~

Question 7:  “What do Willful Protestants do when they think clearly about that?”

Answer:  “Many avoid thinking clearly about The Power that Jesus Christ gave His Catholic priests in John 20:23.  ‘Those whose sins you forgive on earth are forgiven in Heaven.'”

~

Question 8:  “Do people who think clearly about that become Catholic to Confess their sins, receive Absolution from a Catholic priest, and be ‘forgiven in Heaven’?”

Answer:  “Many Willful Protestants would rather not ‘be forgiven in Heaven’ than to think clearly about getting their soul The Specific Absolution promised by Jesus in John 20:23.”

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

Simple reasons to be Catholic.  catholicfundamentalism.com

There are free books and writings on that site.  The newest book is  https://catholicfundamentalism.com/the-book-of-revelation   If you enjoy these writings, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity.

 

Author's Notes:

Related:

Something new! “The Melchizedekian Theory of…

"The Melchizedekian Theory of History" helps Catholics understand History better anyone IN History. Catholics love it! Others don't!...
Ceiling painting of Christ and his apostles

Peter’s Keys, James’ Guidance, and the Fall of…

  God blessed the first Catholics to connect the world’s people with God’s Word in Amos 9:7: “Are...

How the devil tried to divide Catholics through…

The early Church’s circumcision debate threatened unity, resolved at the Council of Jerusalem, affirmed salvation by faith, not...

Jesus and His Disciples shed their blood for us.

In Acts 14:19-28, Paul's return to hostile cities after persecution exemplifies steadfast faith and the fulfillment of divine...

The Assumption of Mary began before The…

Blessedly simple Catholic minds know: The opposite of God's Words is true. 2 + 2 = 4 means...

The Simplicity of Catholic Teaching: Acts 15 and…

The early Church, guided by the Holy Spirit, simplified the path to salvation by reducing 613 Mosaic laws...