Willful Protestants have wanted “to be like gods” from the beginning.

.                      Catholics do not want ‘to be like gods’.  We want ‘the keys to The Kingdom of Heaven’ from God.

~

Question 1:  “How do we know that Willful Protestants want ‘to be as gods’.?”

Answer:   “The devil told us!   In Genesis 3:6, he tempted Eve to ‘eat the forbidden fruit’.  He told her that if she disobeyed God, ‘you will be like gods.’

~

Question 2:  “Did the devil give Eve a ‘tempting temptation’?”

Answer:  “‘being like gods’ is the most tempting temptation there is!  The first and second Willful Protestant ‘protested’ against God’s Instructions.   They wanted to be more than they were.   Rather than being grateful to God for their gift of life in The Garden of Eden, they both wanted to ‘be like gods’.”

~

Question 3:  “Why did God give them free will to follow some vain delusion instead of obeying His Instructions?”

Answer:  “Each human life is a soul’s Test of Obedience.   Every person must choose to obey God or to ‘be like gods’.”

~

Question 4:  “Why doesn’t the devil’s word for ‘god’ begin with a Capital Letter?”

Answer:  “Using a lower-case letter is how The Bible tells us the devil has to recognize the difference between God and those whose vanity leads them to be fake ‘gods’.”

~

Question 5:  “Does the devil know that he is living a lie to think he is equal to God?”

Answer.  “He doesn’t care.  The devil only wants to devour the souls all who are ‘made in the image of God’.”

~

Question 6.  “Are souls ‘edible’?”

Answer:  “Souls are ‘immortal sparks’ of life.  A soul comes into being at every human conception.  Then, we were smaller than a grain of salt.  The ‘immortal spark’ that is our soul feeds the devil and his demons.  If we let it!”

~

Question 7:  “Could Eve have said ‘No!’ to the devil and been happy with all that God had given her?”

Answer:  “Vanity keeps Willful Protestants from being happy with the great gifts God gave them!   That’s why they would rather ‘be like gods’ than obey Instructions from God.”

~

Question 8:  “Do Willful Protestants disobey Instructions from God today?”

Answer:  “For 2,000 years, some children of Eve have chosen to disobey The Great Decree of Jesus Christ.  He Spoke This Word to the one person He chose in all of History!

‘And I tell you, you are Peter, and on this rock I will build My Church, and the gates of hell shall not prevail against it.  I give you the keys of The Kingdom of Heaven, and whatever you bind on earth shall be bound in Heaven, and whatever you loose on earth shall be loosed in Heaven.’”  (emphasis added to make The Great Decree clearer when it is read out loud.)

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

Simple reasons to be Catholic.  catholicfundamentalism.com

 

Author's Notes:

Related:

Every day, a stream of living electrons flows into…

The stream of living electrons flowing into Heaven every day are mostly Catholic souls. ~ Question 1: “How...

Good news for billions of Catholics in Ephesus…

Today’s Reading, Eph 2:19-22, begins with Good News from The Holy Trinity for the Catholics of Ephesus and...

Catholics know: “Today’s Reading tells…

Who are “scribes”? Can they get “the keys to The Kingdom of Heaven”? ~ Question 1: “How does...

The smartest people have the best priorities.

What do the smartest people on earth want to do? ~ Question 1: “What do the smartest people...

Ceiling painting of Christ and his apostles

Catholics know: The Holy Spirit turned St.…

Catholics see how St. Stephen’s stoning let The Holy Sprit lead Saul to become St. Paul. ~ Question...

Is Today’s Reading: “The Best Reason…

Today's Simple Rhyme: "The only souls in Heaven / are those who are forgiven."...