10. “What have Willful Protestants lost? The ‘way’. The ‘truth’. The ‘life’.”

. Jesus wants everyone to find “His Way, His Truth, and His Life.”

Question 1: “Are Willful Protestants the most confused people in History?”

Answer: They are amazing! All of them proudly proclaim: “I believe in Jesus! I am saved!”

~

Question 2: “What is wrong with that?”

Answer: “In John 14:6, Jesus Christ told us Who He Is! “‘I am the way and the truth and the life,’ says the Lord; ‘no one comes to the Father except through Me.'”

~

Question 3: “Don’t Willful Protestants believe that?”

Answer: “They ‘believe’! But, they all willfully disobey the only ‘way’ He left to find ‘truth’ and ‘life’.

~

Question 4: “What ‘way’ is that?”

Answer: Jesus told us the only ‘way’ into Heaven! ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’ Willful Protestants choose to reject those ‘keys’! They have lost the ‘way’ because they denied that ‘truth’!”

~

Question 5. “But, Willful Protestants try to do good!”

Answer: “That is true! But, they have lost their ‘way’ because they willfully avoid many ‘truths’ from Jesus.”

~

Question 6: “No one is perfectly obedient to Jesus!”

Answer: “Our duty is clear. We must do our best to follow His ‘way’ to find His ‘truth’.

~

Question 7: “What else does Jesus want us to have that Willful Protestants reject?”

Answer: “Jesus wants us to have ‘life’!

~

Question 8: “How do we get ‘life’ from His ‘way’ and His ‘truth’?”

Answer: “If we follow His ‘way’ and His ‘truth’, we will obey the only Teaching that He repeated 14 times!”

~

Question 9: “What ‘Teaching’ is that?”

Answer: “If you do not eat My Body and drink My Blood you do not have life in you.’

~

Question 10: “If we do not follow His ‘way’ to His ‘truth’ we cannot have His ‘life’?”

Answer: “You are blessed! You think clearly enough to be Catholic and get your soul to Heaven ‘through’ Him!”

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

A free book of simple reasons! http://catholicfundamentalism.com/wp-content/uploads/2018/08/AllTheWorldIsAStage-Final.pdf

Author's Notes:

Related:

Today’s Reading: Exodus is “A Catholic…

When those who love themselves more than their neighbors can't win arguments against The Fulfillment of Prophecies, they...
Ceiling painting of Christ and his apostles

Not yet used, 5/29/2025 – 2

Today’s Reading shows how St. Paul gives us another example of Standing Firmly for Jesus and His Church...

God’s Prophets predicted which souls would…

Catholics hear The Prophet Daniel (Dan. 7:9-10,13,14) calling us to: "Be Catholic!" We are blessed to understand The...
Ceiling painting of Christ and his apostles

A new way to see The Old and New Testaments: The…

Computer-Age Catholics understand: God’s Prophets predicted when and where God’s Creation Program would be Updated. ~ Catholics start...

Jesus describes Willful Protestants in Mt 7:21-29

Speaking as God and Prophet, Jesus told us what He will say and do to "many" willing Victims...

Today is “A Test of God” for every…

"Hearts" that are not "hardened" will gratefully "hear" this "Word of God": "And I say unto you thou...