12. One Catholic duty: “Making things simple for Willful Protestants.”

May God bless us all with grateful obedience to every ‘part’ of His ‘law’.

Question 1: “Does Jesus tell us the difference between Catholics and Willful Protestants in John 10:27?

Answer: “Jesus Christ makes the difference clear! “My sheep hear my voice, says the Lord; I know them, and they follow me.”

~

Question 2: “How does Jesus ‘know’ who His ‘sheep’ are?”

Answer: “His ‘sheep’ do one thing! They ‘follow’ Him!”

~

Question 3: “Is it possible to ‘follow’ Jesus while we disobey any of His Teachings?”

Answer: “Most people ‘follow’ some Teachings of Jesus. James 2:10 is clear! “For whoever keeps the whole law and yet stumbles at just one part is guilty of breaking all of it.”

~

Question 4: “If someone disobeys This Word of Jesus, are they ‘breaking all’ of ‘God’s Law’? ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it.’

Answer: “Jesus Christ Decreed That Word of God’s ‘law’. We must not break ‘one part’ of God’s ‘law’!”

~

Question 5: “What happens if we willfully disobey that ‘part’ of God’s ‘law’?”

Answer: “We keep ourselves from what Jesus gave to The Only Church He Spoke Into Being with Those Words of His!”

~

Question 6: “What did Jesus give to The One, Holy, Catholic, and Apostolic Church led by Peter and his Successors?”

Answer: “I give you the keys to The Kingdom of Heaven.”

~

Question 7: “That is about the simplest reason there is to be Catholic! What about those who willfully refuse to obey that ‘part’ of God’s Law?”

Answer: “James 2:10 is clear! There is no way to be among His obedient ‘sheep’ while we willfully disobey ‘any part’ of God’s ‘law’.”

~

Question 8: “What is the best way to be forever among His obedient ‘sheep’?”

Answer: “Be Catholic.”

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

A free book of simple reasons. http://catholicfundamentalism.com/wp-content/uploads/2018/08/AllTheWorldIsAStage-Final.pdf

Author's Notes:

Related:

Priest hearing a man's confession outside

God’s “enemies” prefer…

Few "frauds" on earth are as "complex" as: "We SAY that we believe in Democracy, but WE will...

Who were the first, second, and third Protestants?

An important Catholic question for “the breezy time of day”. ~ Question 1: “Was the first Protestant described...

Catholics choose to ride on God’s…

We consider! Many Protestant ministers help people by saving souls from falling farther from God by keeping riders...

Salt and Light: What Every Catholic Must Be

Jesus said Catholics are “the salt of the earth” and “the light of the world.” Losing either means...

Every life is seen in Today’s Reading.…

Jesus came for helpless sheep. Our duty is clear. ~ Question 1: “Is Today’s Reading from Hebrews 13:15-17...

Only Catholics find This Parable explainable and…

Parables make sense to Catholics. We are the only people blessed to "look, see, hear, and embrace" the...