God’s IQ Test: #86. “Am I smart enough to use my Free Will wisely?”

. Will I let earthly desires keep my soul from Heaven?

We have two natures!   It is our nature to seek Truth.  It is also in our nature to think we have found Truth!   Over five billion of us believe:  “I have found Truth!”

Some believe this is Truth:  “God Spoke Creation Into Being.”

When we think about that, we consider One Conclusion!  “Everything in Creation is an echo of God’s Words!”

~

Question 1:  “Am I a living echo of God’s Word, spoken into being at the moment of my conception?”

Answer:  “I cannot disprove that.”

~

Question 2:  “Do I have free will?”

Answer:  “I make many choices in my life.  Therefore, I do have free will.”

~

Question 3:  “Am I free to believe that God did Speak Creation Into Being with His Word?”

Answer:  “Yes.”

~

Question 4:  “Do some people make a living by keeping people from believing in God’s Power?”

Answer:  “Yes.”

~

Question 5: “Why do those people want us to not believe in God’s Power?”

Answer: “They want us to worship and obey them instead of God.”

~

Question 6: “What do they hope to gain?”

Answer: “Money and power.”

~

Question 7: “Why do some people value money and power more than their own souls?”

Answer: “Two reasons: They do not believe that they have immortal souls that will go to The Judgment of God. Or, they believe that God must let them into Heaven.”

~

Question 8: “Does the soul of everyone who willfully refuses to love God and their neighbor spend eternity in the agony of hell?”

Answer: “That is up to God.”

~

Question 9: “What is the best decision I can make?”

Answer: “He Who Fulfilled The Prophecies told us who He will let into Heaven. ‘You are My friends if you obey My commands.’ The best decision we can make is to obey Him!”

~

Question 10: “Did He Who Fulfilled The Prophecies leave “the keys to The Kingdom of Heaven” on earth?

Answer: “And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.”

~

Question 11: “Am I able to remove any contradictions from my mind that keep me from obeying Teachings of Jesus Christ?”

Answer: “We have free will.”

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

A free book of reasons. http://catholicfundamentalism.com/wp-content/uploads/2018/03/New_Road_To_Rome.pdf

Author's Notes:

Related:

Catholic “Jesus Receivers” connect…

Catholic “Jesus Receivers” connect Isaiah, The Prophets, and The Psalms to Jesus and us. ~ Question 1: “How...

Why did God reveal Himself Two Times in Two Ways?…

Catholics are blessed to see more than the "cloud" in which God appears to many. We are blessed...
A black hole in space with a nebula

This Daily Reading tells Catholics what WE must do!

Today’s Reading tells Catholics what we must do when we realize our soul is in this picture! ~...

The Bible’s Warning: “Try to obey Every…

Catholics pray: May “worldly people” be blessed to see The Bible promises “the wrath of God” to “whoever...

Why Secret Ballots Matter in Every Election

G.K. Chesterton, Dante, and Scripture reveal the urgent need for truth, transparency, and secret ballots in politics corrupted...

Anyone can see Catholics ask and answer an Amazing…

Peter was the first Catholic Pope. He led the first Catholic Bishops, the Disciples. God had them create...