Why do Catholics think about souls and Heaven and “pearls”?

There are 12 gates in The Heavenly City. Each is a ‘pearl’. Catholics ask: “How big are those ‘pearls’?”

~

Question 1: “Catholics ask an odd question: ‘Is it better to have a ‘big soul’ or a ‘small soul’?”

Answer: “Some Catholics want to have a ‘small soul’!”

~

Question 2: “Why?”

Answer: “The Book of Revelation, 21:21, tells us ‘there are 12 gates in The City of God’. Each of them is the size of a ‘pearl’. The biggest ‘pearls’ on earth are not much bigger than a thumbnail. Tiny ‘seed pearls’ are smaller than this dot: . That is the size we were when we were conceived and blessed with life!”

~

Question 3: “Do some Catholics believe the ‘twelve gates’ in the immense walls of Heaven could be seed pearls, even smaller than this: . ?”

Answer: “No believer would ever insult God by limiting His Power to conventional human thinking!”

~

Question 4: “The City of Heaven is immense! It is a cube 1,500 miles (2,414 kilometers), on each side! Where does The Bible say it’s 12 gates are no bigger than a single ‘pearl’?

Answer: “Revelation 21:21 is very clear. ‘The twelve gates are twelve pearls, each gate being made of a single pearl . . ‘

~

Question 5: “Can a soul swollen by vanity get through those tiny ‘gates of Heaven’?”

Answer: “‘the keys to The Kingdom of Heaven’ let some souls get through the tiny gates of Heaven’s huge, impenetrable walls!”

~

Question 6: “Where do we get those ‘keys’ for our soul?”

Answer: “Jesus Christ left them to The Church He Spoke Into Being with His Holy Word! ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 6: “What happens to swollen souls after they ‘bounce off’ the walls of Heaven?”

Answer: “They drop straight to hell. Their damaged souls look like cars that drove into rock walls!”

~

Question 7: “Do all the souls that can’t get through the gates go to hell?”

Answer: “No. Before they die, some people are smart enough to ask God to burn their soul-swelling impurities away in Purgatory.”

~

Question 8: “Is that true?”

Answer: “It is Catholic Teaching. No one who thinks clearly about Jesus would ignore The Promise of Jesus that is The Foundation of all Catholic Teachings: ‘and the gates of hell shall not prevail against it.’

~

Question 9: Does The Bible tell us anything more about ‘pearls’?”

Answer: “Matthew 13:44-46 tells what one rich person was smart enough to do! ‘Again, the kingdom of heaven is like a merchant seeking fine pearls, and upon finding one pearl of great value, he went and sold all that he had and bought it.’

~

Question 10: “Was the rich ‘merchant’ trading in all that he had so his soul would fit through one of those ‘gates’?”

Answer: “Yes. He no longer wanted to ‘throw his pearls before swine’.”

~

. . . . . . . . . . . .

Free books and simple reasons to be Catholic: catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Only Catholics see and solve: Great Mysteries in…

Today's Reading includes Hebrews 4:22: "The Word of God is living and efective, able to discern the reflections...

Catholics know what Jesus teaches: There are…

Catholics correctly conclude: "Demons know more than the 'poor captives' whom they lead to disobey The Church-Creating Word...

Only Catholics find This Parable explainable and…

Parables make sense to Catholics. We are the only people blessed to "look, see, hear, and embrace" the...

Today is “A Test of God” for every…

"Hearts" that are not "hardened" will gratefully "hear" this "Word of God": "And I say unto you thou...

The First Thing to do after God helps us?

What does Jesus tell us to do when we see He has helped us? ~ Question 1: “What...

Those who respect God’s Prophets become…

The First Mistake Protestants make is failing to respect God’s Prophets. ~ Question 1: “Does Today’s Catholic Reading...